<p>De Maaskade liep tijdens het hoogwater in de Maas onder.</p>

De Maaskade liep tijdens het hoogwater in de Maas onder.

(Foto: SK-Media)
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand juli 2021?

  •   keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in juli 2021?

OVERLOON | De Boxmeerse gemeenteraad besloot begin juli unaniem in met sluiting van het AZC per mei 2022. Jarenlange overlast en criminaliteit plus de weigering van COA om ‘veilige landers’ niet meer te huisvesten, gaven voor de raad de doorslag. Ook de gruwelijke verhalen van aanwonenden, die de raad toespraken, wogen zwaar mee in het besluit. Judith Logtens (VVD), die als enige raadslid het AZC jaren geleden al dicht wilde hebben, zei: “We kunnen niet anders dan trots zijn op onze inwoners (...) en voor hun rust kiezen.”

LABGENBOOM | “We hebben een volmondige Ja!” Dat schreef Stichting Eigen Kweek Langenboom 9 juli op haar Facebookpagina. Hiermee doelde de stichting op het door de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert afgegeven akkoord op die bewuste lenteavond. De verbouwing van de Langenboomse kerk gaat door. Deze zal het verouderde gemeenschapshuis De Wis vervangen en worden omgetoverd tot multifunctionele accommodatie én café. De sportclubs worden gebundeld bij het sportpark van SES.

REGIO | Het waterpeil in de Maas kwam medio juli uitzonderlijk hoog. Na 48 spannende uren zakte het waterpeil weer. Er werd enige tijd gevreesd voor een dijkdoorbraak in Noord-Limburg. Die bleef uit. Wel kregen meerdere huizen te maken met wateroverlast. Ook liepen verschillende weilanden en straten onder water. Het wassende Maaswater nam veel afval mee uit België en Limburg. De opruimwerkzaamheden duurden zodoende dagen.

Meer berichten