Het ontwerp Gedoofde Licht van Mirso Bajramovic werd door de vrijwilligers van de Martinustoren uitgekozen.
Het ontwerp Gedoofde Licht van Mirso Bajramovic werd door de vrijwilligers van de Martinustoren uitgekozen. Foto: Animatie Mirso.nl

‘Meer inspraak vrijwilligers bij kunst en cultuur Gennep’

Kunst en cultuur 255 keer gelezen

GENNEP | De Gennepse vrijwilligster en kunstenares Karin Minten maakt van haar hart geen moordkuil. Op de valreep van 2021 geeft zij haar mening over beslissingen in kunst en cultuur. “Ik hoop dat er in 2022 beter geluisterd wordt naar de mening van vrijwilligers.”

De vrijwilliger van het eerste uur in de Martinustoren: “Voor het naderende tienjarig bestaan van de stichting zijn in 2018 de vrijwilligers gevraagd om na te denken over een kunstwerk in de toren. Er was vijfentwintigduizend euro per jaar beschikbaar voor kunstobjecten in de gemeente. Wij besloten de Gennepse kunstenaars Richard Smeets en Mirso Bajramovic een ontwerp te laten maken waarbij de historie en de betekenis van de toren naar voren kwamen. We kozen het Gedoofde Licht van Mirso dat de contouren van het schip van de kerk in een frame van cortenstaal zou weergeven boven het kunstwerk van Richard dat in een van de ramen geplaats zou worden. De kunstenaars werden geïnformeerd over onze keuze.” Het liep allemaal anders. “Waarom? Verbouwing in het gemeentehuis, Corona, personeelsmutaties? We weten het niet. Feit is wel dat de de vrijwilligers kozen voor het ontwerp van Mirso, maar de gemeente zonder hun medeweten ook met Smeets in zee ging. Er is geen discussie meer mogelijk. Dat moet straks anders.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant