<p>Brandweerman Barend van der Venne werd gehuldigd met het lidmaatschap van 35 jaar.</p>

Brandweerman Barend van der Venne werd gehuldigd met het lidmaatschap van 35 jaar.

(Foto: Brandweer Gennep)

Brandweerlieden in het zonnetje gezet

  •   keer gelezen

GENNEP | De korpsleiding van brandweer Gennep heeft jubilarissen en lieden die met goed gevolg een opleiding gevolgd hebben geëerd. Dat gebeurde niet, zoals eerder het gebruik was, tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar met een huisbezoek van korpscommandant Erik Thijssen en burgemeester Hans Teunissen. Van de jubilarissen spande Barend van der Venne de kroon. Hij werd gefeliciteerd voor 35 jaar trouwe vrijwillige dienst.

Corona gooide weer roet in het eten, en maakte het houden van een nieuwjaarsreceptie voor het tweede achtereenvolgende jaar onmogelijk. “Aan roet zijn we gewend, maar aan de omstandigheden zullen we nooit wennen”, meldt de brandweer Facebookpagina met honderden volgers, “Maar nog een jaar onze mensen, die het verdienen om in het zonnetje te staan ging te ver.”
Daarom is er zondag is er met medeweten van familieleden en partners van betrokken collega’s een verrassingsbezoek gebracht aan een aantal van de leden die respectievelijk 35, 25, 20 en een tweetal die 12,5 jaar in dienst zijn. Reden te over om deze helden in het zonnetje te zetten.  Ook werden lieden gefeliciteerd met het behaalde diploma Bevelvoerder, Manschap, Chauffeur, Pombediende, Verkenner gevaarlijke stoffen en Oefenleider. Ook werd afscheid genomen van een collega genomen die 15 jaar actief is geweest voor het korps Gennep en daarmee ook voor de Gennepse maatschappij.  Zodra het mogelijk is gaat de korpsleiding hier op terugkomen. 

Jos Gröniger
Meer berichten