Rick Jacobs, met in zijn hand zijn derde boek 'Bart Da-Mooy, Moord in vooruitzicht'.
Rick Jacobs, met in zijn hand zijn derde boek 'Bart Da-Mooy, Moord in vooruitzicht'. (Foto: De Maas Driehoek)

Rick Jacobs voltooit trilogie rond Bart Da-Mooy

  •   keer gelezen

CUIJK | Deze week verschijnt ‘Bart Da-Mooy, Moord in vooruitzicht’ van de Cuijkse schrijver Rick Jacobs. Daarmee is zijn trilogie rondom het personage Bart Da-Mooy voltooid. “Het is een echte thriller geworden, maar met veel liefde erin. Zeker ten opzichte van de eerste twee delen.”

Door Martijn Schwillens

Net als bij de twee voorgaande boeken draait het ook in het derde deel van de serie om Bart Da-Mooy. De hoofdpersonage geeft leiding aan een team dat moorden onderzoekt. Het derde deel begint met een schietpartij op Bart en zijn vrouw Veronique, waardoor de lezer direct in het verhaal wordt gezogen. “Het is een echte detective, maar met een vredig einde, zodat de lezer het boek met een gerust hart kan wegleggen”, zegt de 46-jarige Cuijkenaar. “Wat de drie boeken gemeen hebben, is dat je de personages echt leert kennen. Dat vind ik belangrijk. Het gaat er niet om of je ze aardig of juist onaardig vindt, maar wel dat je begrijpt waarom ze bepaalde dingen op hun manier doen.”

Meeslepende thriller
Hoofdpersoon Bart Da-Mooy omschrijft hij als iemand ‘die interpreteert, kijkt en observeert’. “Hij leidt een onderzoeksteam op zoek naar de dader van een moord. Waar de vorige edities wat zwaarder van stof waren, is de inhoud dit keer wat luchtiger qua inhoud. Dat zie je ook terug aan de cover, die veel lichter is dan de eerste twee delen. Ook kijkt het hoofdpersonage je dit keer aan vanaf de cover. Het eerste deel vond plaats in het najaar, het tweede in de zomer en dit deel net voor Kerst. Over alle details van het boek, zowel qua inhoud als qua omslag, is nagedacht. De eerste feedback is erg positief. Het is een meeslepende thriller geworden”, benadrukt Jacobs. Dat vindt zijn uitgever Boekscout ook. ‘De derde verhaallijn is net zo spannend als de eerste twee delen. De spanning weet je gedurende het verhaal vast te houden, doordat stukje bij beetje meer van het mysterie wordt opgelost.’ Jacobs zegt daarover: “Dit boek biedt lezers de oplossing voor de losse eindjes die ze nog hebben na het lezen van de eerste twee delen, maar de boeken zijn ook prima apart te lezen.”
De maatregelen door corona maken het promoten van zijn boek lastig, erkent Jacobs. “Er lagen al wat uitnodigingen om te komen praten over mijn boek, maar alles wordt afgelast. Hopelijk gaan de boekwinkels snel weer open.”

‘Bart Da-Mooy, Moord in vooruitzicht’ kost € 19,99 en is vanaf 14 januari te koop via www.boekscout.nl, www.bol.com en te bestellen in de (online) boekwinkels.

Meer berichten