Een artist impression van het circulaire gebouw van Het Andere Wonen.
Een artist impression van het circulaire gebouw van Het Andere Wonen.

Goedkeuring circulair gebouw Het Andere Wonen

Wonen 1.027 keer gelezen

MILSBEEK | In Milsbeek ontwikkelt Lister Buildings een nieuwe vestiging voor Het Andere Wonen. Het resultaat is een woonvorm met zorg op maat, waar kwetsbare ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Het bestemmingsplan voor de buurt waar de nieuwe vestiging gebouwd wordt, is vorige week onherroepelijk geworden. Het project is het eerste circulaire woongebouw van de gemeente. Het wordt gebouwd met geprefabriceerde houten elementen. 

Het circulaire woongebouw aan de Draaischijf in Milsbeek richt zich onder andere op bewoners met dementie. Het bestaat uit tien sociale en acht middel dure huurwoningen, een gemeenschappelijke huiskamer en een woning voor de zorgverlener. Hiermee wordt het concept van Het Andere Wonen onderschreven, dat ‘samen oud worden’ beoogt. In het project is bijzondere aandacht voor gedeelde buitenruimte: een centrale, belevingsgerichte binnentuin zorgt ervoor dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten in een groene omgeving. Het groenontwerp wordt vormgegeven door MOSS.
CEO Stefan van den Brink zegt: “Met deze ontwikkeling geven wij concrete invulling aan de ambitie van Lister Buildings om woongebouwen te ontwikkelen die een positieve impact hebben op mens en planeet. Samen met de gemeente Gennep en Het Andere Wonen dragen we bij aan de maatschappelijke behoefte van huisvesting voor ouderen.”

Eerste circulaire woningen
Het project in Milsbeek wordt het eerste circulaire, biobased woongebouw van de gemeente Gennep. De woningen worden opgebouwd uit geprefabriceerde houten elementen met een zo laag mogelijke CO2-footprint. De elementen worden in de eigen productiefaciliteit van Lister gemaakt en vervolgens op locatie geassembleerd. Dankzij de droge verbindingen in de constructie kan het systeem in de toekomst uit elkaar worden gehaald zonder dat daarbij waarde van de elementen verloren gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant