De ploeg CDA-leden was druk in de weer bij het Driestroomhuis in Gennep.
De ploeg CDA-leden was druk in de weer bij het Driestroomhuis in Gennep. Foto: CD Gennep.

CDA’ers steken handen uit mouwen bij Driestroomhuis

Human Interest 339 keer gelezen

GENNEP | CDA Gennep heeft maandag de handen uit de mouwen gestoken en de tuin van het Driestroomhuis “Samen Bijzonder” aan de Kalboerstraat in Gennep opgeschoond. Na de afgelopen herfstperiode is er veel blad blijven liggen in de tuin. Dit is opgeruimd en ook zijn bomen en struiken gesnoeid. Met het naderende voorjaar kunnen de bewoners weer op een prettige wijze gebruik maken van de tuin. 

Het CDA steekt geregeld de handen uit de mouwen en toont daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid. Dit keer dus voor de bewoners van het Driestroomhuis. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA tevens haar verkiezingsprogramma uitgereikt aan de leiding van het Driestroomhuis. In het programma wordt het voornemen uitgesproken om meer woningen te realiseren, waarin wonen en zorg gecombineerd worden. Het Driestroomhuis is daar wat het CDA betreft een goed voorbeeld van. 

In het Driestroomhuis wonen zeven jongeren vanaf achttien jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen appartement met een woonkamer, keukenblok, badkamer met douche en badkamer en een slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke leefkeuken en woonkamer.
Samen Bijzonder wordt bewoond door een gemêleerde groep jongeren met verschillende niveaus zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De zelfredzaamheid en zelfstandigheid wordt gestimuleerd, maar natuurlijk wel afgestemd op ieders niveau. Het is belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen door middel van dagbesteding en vrije tijd. Zeker in de gemeente Gennep zijn hier veel mogelijkheden voor, zoals zwemmen, paardrijden, werken op een zorgboerderij. De locatie van het Driestroomhuis aan de Kalboerstraat is gelegen op een unieke plek aan de rand van het centrum van Gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant