Eveline Gerits uit Gennep kan het Big Brother huis nog niet loslaten. Ze had graag wat meer tijd gekregen.
Eveline Gerits uit Gennep kan het Big Brother huis nog niet loslaten. Ze had graag wat meer tijd gekregen. Foto: Wesley de Wit

Eveline Gerits kan Big Brother nog moeilijk loslaten

Human Interest 1.613 keer gelezen

GENNEP | Heimwee! Thuis in Gennep kijkt Eveline Gerits (38) met weemoed terug op haar deelname aan Big Brother 2022. Het verblijf was korter dan vooraf gehoopt, maar de ‘impact’ was groot. Zonder haar familie tekort te doen omschrijft de eerste Gennepse Big Brother deelneemster het gemis als ‘heimwee’. 

Kliknieuws en Maas en Niersbode maakten kort na haar intrede in het Big Brother huis op woensdag 12 januari melding van Evelines deelname. De eerste deelnemers hadden er toen al tien dagen op zitten. Op vrijdag 28 januari zat Evelines avontuur er op, nadat het publiek de voorkeur voor de andere huisgenoten uitsprak.

Dat was een tegenvaller voor de Gennepse, die haar ex-huisgenoten en de stemmers niets kwalijk neemt. Wel weet ze waar de aanleiding voor haar vroegtijdige vertrek ligt. “Ik kwam twaalf dagen na de andere deelnemers in het huis. Ik heb het gevoel dat ik een best stuk gemist heb.” Als nieuwkomer, die de gang van zaken van buitenaf gevolgd had, voelde Eveline zich bekeken als een indringer. “Ik vond het moeilijk mijn draai te vinden. De overige huisbewoners kenden elkaar al en hadden een onderlinge band. Ik zat eigenlijk direct op de schopstoel, en mag blij zijn dat ik er niet meteen uit gestemd werd.” Toch slaagde ze erin een maatje te vinden. Helaas moest Amy een week eerder uit huis. “We hebben sinds ik er ook uit ben veel contact. We hebben steun aan elkaar”, zegt Eveline, die bekent dat ze een beetje voorkennis wel gebruikt heeft. “Ik zag dat bewoners geen koffer mochten meenemen. Ik heb daarom kleding naar binnen gesmokkeld. Ik had vijf onderbroeken aan en droeg vier paar sokken.”

Thuis op haar flat, die ze met partner Bas en haar hond deelt treurt Eveline nog altijd. “Ik ben natuurlijk blij dat ik mijn familie weer zie, maar het liefste had ik ze pas veel later teruggezien.” Ze was nog niet klaar in het Big Brother huis. “Ik had juist mijn plekje gevonden in die gemixte groep. Ik zat er tussen mensen die niet ouder zijn dan dertig en Kitty en Peter die vijftigplusser zijn. Bovendien was ik een van de weinigen met een relatie. Ik vraag me af waarom ik juist in deze groep (huisbewoners werden verdeeld in de groepen goud en groen, red.) geplaatst werd.” Als ervaren en bezeten spelletjesdier kon Eveline haar ei kwijt, maar dat was van korte duur. “Ik ben megafanatiek in spellen als escaperoom. Graag had ik daar nog meer van laten zien.”

De kijkers thuis zagen weinig van de Gennepse, die zich echter niet verschool. “Ik heb me open opgesteld, en vaak de dagboekkamer bezocht, maar daar zijn weinig beelden van getoond in de avonduitzending. Nu ik de uitzendingen teruggekeken heb, weet ik dat ik niet vaak in beeld geweest ben. En dat is jammer.” Zelf velt ze geen oordeel over het feit dat ze niet vaak te zien was. “Maar in Gennep hoor ik dat mensen denken dat de programmaleiding andere voorkeuren heeft.”
Terugkijkend wordt het duidelijk dat ze het avontuur voor geen goud had willen missen. “Ik bedank iedereen voor de support en steun. Het blijft jammer dat ik niet langer mocht blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant