De lijsttrekkers. V.l.n.r. Jacques van Bergen, Luc Brouwers, Rob Janssen, Janine van Hulsteijn, Arjen Melhkop en Frank Pubben. (Foto: SK-Media).
De lijsttrekkers. V.l.n.r. Jacques van Bergen, Luc Brouwers, Rob Janssen, Janine van Hulsteijn, Arjen Melhkop en Frank Pubben. (Foto: SK-Media). Foto: Persbureau SK-Media

Gennepse partijen starten verkiezingscampagne samen

Politiek 216 keer gelezen

GENNEP |  Drukke tijden breken aan voor de zes Gennepse politieke partijen. Na het samenstellen van de kandidatenlijsten en het schrijven van de verkiezingsprogramma’s, breekt de laatste fase van de verkiezingstrijd aan. De verkiezingscampagne is zaterdag afgetrapt, het winnen van ‘zieltjes’ is begonnen. 

De kick off in de verkiezingscampagne brandde zaterdagochtend los op de gemeentewerf in Gennep. Daar werden de eerste posters geplakt op de grote publicatieborden die op prominente en vaste plekken in alle kernen van de gemeente geplaatst worden.
Het beplakken en het plaatsen van de losse borden in de gemeente is verleden tijd. De partijen mogen evenals evenementen organisaties geen borden plaatsen langs de openbare weg. In de laatste tweeënhalve week vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart wordt gebruik gemaakt van de posterboxen langs de openbare wegen in de gemeente.
De politici proberen ook persoonlijk de gunst van de kiezers te winnen. Zo verschijnt er in de week voor 16 maart een verkiezingsmagazine en volgen er twee verkiezingsdebatten bij De Gelderlander en lokale omroep GennepNews.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant