De top drie van de nieuwe partij ELsss, vanf links Andy Meerwaldt, Frank Pubben en Danny Artz. (Foto: ELsss)
De top drie van de nieuwe partij ELsss, vanf links Andy Meerwaldt, Frank Pubben en Danny Artz. (Foto: ELsss) Foto: ELsss

Nieuwste Gennepse partij ELsss presenteert kandidaten

Politiek 1.453 keer gelezen

GENNEP | Als zesde en laatste politieke partij in de gemeente Gennep maakte het nieuwe ELsss (Eerlijk Lokaal Sociaal Samen Sterk) afgelopen week de lijst met negen kandidaten. Bij ELsss sluit oud-wethouder en KERN-raadslid Gerrie Ehren uit Milsbeek de rij. 

Verrassend is de naam van de lijstduwer bij nader inzien niet. De nu 68-jarige Gerrie Ehren was in zijn politieke carrière alleen maar voor lokale partijen actief. Lokaal is ook de stijl die de partij van lijsstrekker Frank Pubben (61) hanteert. Op de lijst is de onlangs bij D66 vertrokken Gennepenaar de nummer één. Pubben is twee periodes raadslid in Gennep, en was in 2021 genomineerd voor de Pieter Omtzigt Cup. Op de ELsss-lijst staan verder voormalig raadslid (2014-2018) Danny Artz (37) uit Milsbeek. Hij is tweede. Nummer drie is Gennepenaar Andy Meerwaldt (36). Op vier komt Ottersummer Patrick Hoenselaar (53), die eerder voor Kern actief was. Nummer vijf is Peter Rijnen (57) uit Gennep. Benjamin en zesde op de ELsss-lijst is de 23-jarige Anouk Artz uit Ottersum. Zij heeft met name rondom de gelijke behandeling en antidiscriminatiebeleid van inwoners een belangrijke inbreng gehad in het verkiezingsprogramma. Nummer zeven en acht zijn respectievelijk Lars van Daalen (Gennep, 27) Mijke Slooten (42) uit Milsbeek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant