De onderhoudsstaat van het zwembad Pica Mare laat te wensen over, zo concludeert ELsss.
De onderhoudsstaat van het zwembad Pica Mare laat te wensen over, zo concludeert ELsss. Foto: FPubben

ELsss luidt noodklok over staat zwembad Pica Mare

Politiek 952 keer gelezen

GENNEP | Over enkele weken buigt de gemeenteraad zich over de budgettering voor onderhoud aan gebouwen die eigendom zijn van de gemeente Gennep. Staat, gebruik en toekomst van de gemeentelijke gebouwen staan op de agenda. Gennep investeert MFC’s in Ven-Zelderheide en Heijen, maar vergeet in de ogen van politicus Frank Pubben de onderhoudsstaat van zwembad Pica Mare en de buurthuizen ‘t Hökske en Tjenke Muda.

ELsss volgt de discussie met belangstelling. Zeker omdat de Provincie Limburg de gemeente in eerder stadium al op de vingers tikte over het matige meerjarenbeleid voor onderhoud aan gemeentelijke gebouwen.
Gennepenaar Pubben heeft voorafgaand aan de besprekingen vragen gesteld, en besloot ook zelf ter voorbereiding een bezoek aan de accommodatie van het zwembad te brengen. “We zijn ons rot geschrokken van de staat van onderhoud”, vat Pubben de conclusie kort samen, “De exploitant zoekt op Marktplaats naar tweedehands elektronicaonderdelen omdat vervanging van een deel van de installatie niet meer verkrijgbaar is. Er staan gewone ouderwetse cv-ketels in batterij voor de verwarming.”
De ELsss-delegatie zag ook dat in het zwembad een een ander aan vervanging toe is. “De glijbaan voldoet nog net aan de veiligheidseisen, maar vervanging is eigenlijk nodig. De kosten bedragen 150.000 euro”, zegt Frank Pubben, “en ook de sauna en stoombaden een aanpalende ruimten zijn voorbij hun levensduur en zijn gedateerd.” Verontrustend is volgens Pubben ook het ontbreken van dakisolatie. Het kost volgens het raadslid veel geld om de gewenste temperatuur van 32 graden te waarborgen.
Alarmerend is de volgens Pubben de beantwoording van zijn vragen. “De staat van onderhoud is minimaal, en alles lijkt er op gebaseerd dat binnen vijf jaar een discussie gevoerd moet worden over het behoud van het zwembad. Dit college zegt hart te hebben voor sport maar houdt de sterfhuisconstructie van het zwembad onder de pet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant