Buurtbewoners van de Tiltenhof kregen bij de herinrichting hulp van D66 Gennep.
Buurtbewoners van de Tiltenhof kregen bij de herinrichting hulp van D66 Gennep. Foto: Eigen foto

D66 Gennep roemt doorzettingskracht inwoners

Politiek 274 keer gelezen

GENNEP/OTTERSUM | “We zijn trots dat wij als D66 Gennep hebben kunnen helpen bij de laatste stap in een prachtig lokaal initiatief. In Ottersum, op de Tiltenhof, is er namelijk een speeltuin herboren.” D66-lijsttrekker Arjen Mehlkop is bijna lyrisch over het resultaat dat Ottersumse vrouwen boekten.  Door de niet aflatende inzet is de verpauperde speeltuin aan de Tiltenhof als herboren. 

Mehlkop: “Op de Tiltenhof is er al jaren een verouderde speeltuin aanwezig waar, ondanks een groeiend aantal jonge kinderen, amper gebruik van gemaakt wordt. Dit komt met name door de oude toestellen die niet (meer) aansprekend zijn voor kinderen. Voor Tessa Heijligers-van Riet, Isabelle Schreven, Anke Schoenmakers, Patty Berns en Elles Evers reden om deze speeltuin om te bouwen tot iets dat een meerwaarde kan zijn voor Ottersum. Uit onderzoek bleek dat er voor kinderen van 2 tot 10 jaar weinig mogelijkheden in Ottersum te zijn en dit is dan ook de insteek voor het ontwerp geworden.”
Isabelle Schreven: “De voorbereiding was één van de leukste onderdelen. Niet alleen het creatieve stuk, maar ook zeker de gezelligheid en de binding die ontstond.” Voor de financiering hebben ze gebruik gemaakt van een initiatief van de gemeente en een crowdfundingsactie waar omwonende en lokale ondernemers aan bijgedragen hebben. Veel steun dus voor dit inwoners initiatief, zoals Tessa Heijligers het zegt: “het geeft een fantastisch gevoel als zoveel mensen je steunen.”
Isabelle Schreven: “Er was ook nog een mooi duurzaam elementen in deze ontwikkeling, de materialen op grond werden hergebruikt, maar dit moesten we wel samen met de wijk zelf doen. Deze werkzaamheden verdeeld over twee dagen waren, met dank aan de koffie- en soeptafel en alle rondrennende kinderen, super gezellig waar niemand het uiteindelijk erg vond om het grootste deel van Ajax-PSV te missen.”
Mehlkop: “En omdat dit zo’n geweldig initiatief is kon D66 Gennep niet achterblijven en zijn ze de tweede zaterdag met zes van onze leden vrolijk mee gaan scheppen, unaniem de leukste activiteit van dat weekend.”
De speeltoestellen staan en zoals Tessa Heijligers het omschrijft: “het is zo leuk dat er bijna altijd wel kinderen aan het spelen zijn, het leeft echt. En je ontmoet opeens zoveel anderen ouders die je hiervoor amper gezien hebben. Ook de mensen zonder kinderen vinden het geweldig dat er weer leven in de wijk is!”
En deze ondernemende dames hebben 5.000 euro verdiend, die worden besteed aan een  glijbaan en een draaitol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant