Stichting Roepaen Podium houdt concerten in gemeenschapshuis De Uitkomst in Ven-Zelderheide.
Stichting Roepaen Podium houdt concerten in gemeenschapshuis De Uitkomst in Ven-Zelderheide. Foto: Jos Gröniger

Stichting Roepaen Podium maakt comeback

Kunst en cultuur 585 keer gelezen

OTTERSUM/GENNEP | Liefhebbers van rock-, pop- en klassieke muziek in een intieme entourage komen weer aan hun trekken nu Stichting Roepaen Podium weer opstaat. De door voormalig landgoedeigenaar Tonnie Kuijpers geleide evenementenorganisatie presenteert sinds de maatregelen het enigszins mogelijk maakten weer een programma bij 4Events in Gennep. Straks slaat Roepaen Podium de tenten op in gemeenschapshuis De Uitkomst in Ven-Zelderheide en in een nog niet nader te noemen kerk in Gennep. Kuijpers licht alvast een tipje van de sluier op.

Door Jos Gröniger


Omdat de nieuwe eigenaar van het monumentale klooster Roepaen andere plannen met het imposante complex aan de Kleefseweg in Ottersum hebben zoekt Stichting Roepaen Podium haar heil elders.

4Events zaal Pica Mare
Al tijdens de lockdown zochten Kuijpers c.s. naar mogelijkheden de muziekevenementen te kunnen presenteren. Zodra de aangekondigde versoepelingen van kracht werden zou de Stichting Roepaen Podium de optredens plannen. Er werd overeenstemming bereikt met 4Events in Gennep. Concerten werden gepland in de zaal aan de Picardie. “Op deze plek konden we de voorschriften goed in acht nemen”, vertelt de organisator, die inmiddels het oog liet vallen op een kleinere locatie.
Op ongeveer een kilometer van het klooster Roepaen ligt ook aan de Kleefseweg de zaal die beter aansluit bij de intiemere settings voor de concerten. Gemeenschapshuis De Uitkomst in Ven-Zelderheide is straks de locatie voor de concerten die Stichting Roepaen Podium presenteert. Het gemeenschapshuis maakt over enkele jaren plaats voor woningbouw. Kuijpers heeft er vertrouwen in dat de uitvoeringen dan in het nieuwe multifunctionele centrum in het kerkgebouw gehouden kunnen worden.
Naast de locatie voor de rock- en popconcerten is de stichting op zoek naar een accommodatie voor klassieke concerten. Een oplossing komt dichterbij. “Waarschijnlijk vinden klassieke muziekconcerten straks in een kerk in Gennep plaats”, zegt Kuijpers.

Programma
De terugkeer in de muziekscene laat Kuijpers gefaseerd verlopen. “Ik wil er voor waken dat weten ondergaan in de stortvloed aan concerten. De overkill willen we voorkomen, en daarom presenteren wij ons programma geleidelijk.” De organisator vertelt bijna lyrisch over het programma. “Jong talent Jeroen Kant komt binnenkort. In november keert Walt Wilkins weer terug. En we hebben de undercover sessies Adele en Cream.”
Zie ook www.roepaen.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant