CDA'er Raymond Knops is aangesteld als formateur. (Foto: Jos Gröniger)
CDA'er Raymond Knops is aangesteld als formateur. (Foto: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Raymond Knops gaat Gennepse coalitie smeden

Politiek 325 keer gelezen

GENNEP | Verkiezingswinnaar CDA Gennep afgelopen week de coalitiebesprekingen gevoerd met vier van de vijf politieke partijen. De fractie PvdA schoof wegens gebrek aan interesse niet aan. De partij besloot zelf niet te participeren. D66 Gennep wordt daarentegen niet uitgenodigd coalitiepartner te worden. SP dat één zetel overhoudt valt ook buiten de boot. Voormalig Staatssecretaris Raymond Knops is maandag aangesteld als formateur.

De politicus uit Horst aan de Maas gaat maandag 11 april aan de slag. De gesprekken worden hervat op dinsdag 19 april. “We willen in mei het collegeprogramma te presenteren”, zegt fractielid Twan Reintjes.
De coalitievorming is een hard gelag voor D66 dat de tweede partij werd en met vier leden in de raad komt. Dat D66 veroordeeld wordt tot de oppositiebanken schuilt in de onderlinge verschillen tussen de grootste partij CDA en nummer twee D66. ‘D66 staat een duidelijk andere politiek voor ogen’, stelt fractievoorzitter en lijsttrekker Jacques van Bergen. CDA (vijf zetels) wil met VVD (drie) verder de verkenning op basis van stabiliteit en continuïteit voortzetten. De coalitiepartners van de laatste vier jaren willen ook graag verder in het tijdvak 2022-2026. Daarbij ziet CDA de nieuwe partij ELsss, die twee zetels veroverde, als een geschikte derde partner. D66, PvdA en SP kunnen input voor het collegeprogramma leveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant