De Neje Mixers werden voor de tweede keer winnaar van stadskwis Genneps Gewiekste.
De Neje Mixers werden voor de tweede keer winnaar van stadskwis Genneps Gewiekste. Foto: Jos Gröniger

Nije Miksers eerste, iedereen wint bij Genneps Gewiekste

Human Interest 264 keer gelezen

GENNEP | Ouderwets gezellig! De vragen en opdrachten uit het op 12 maart uit het kwisboek werden misschien niet allemaal perfect uitgevoerd, maar alle deelnemers brachten het thema ‘Ouderwets gezellig’ vol overgave tot uiting tijdens de derde editie van Genneps Gewiekste. De fraaie trofee werd uitgereikt aan het team van Nije Miksers dat ook de eerste Gennepse stadskwis won.

Het was nog net vrijdag toen presentatrice Fabiënne Dekkers de winnaars bekendmaakte in een uitstekend bezochte en bovenal ouderwets gezellige zaal van 4Events. Op de beeldschermen in de zaal zagen de vertegenwoordigers van de 56 deelnemende teams hoe de diverse opdrachten werden uitgevoerd. De neutrale kijker moet het welhaast zijn opgevallen hoe creatief, inventief en impulsief de honderden deelnemers aan Genneps Gewiekste zich betoond hebben.
Jong en oud leverden bijdragen aan het team waarin zij opgenomen waren. Er werden á la minute filmpjes opgenomen, limericks en liedjes geschreven, dansjes ingestudeerd én tientallen vraagstukken opgelost. Het laatste laatste huzarenstukje werd geleverd met de zelfgemaakte borrelplanken. Lokale slijter Rob Takken beoordeelde de opgemaakte schalen die alle kijkers deden watertanden. De inzendingen waren niet meer van invloed op de uitslag.
De uitslag was voor aanvang van de finaleavond al bekend bij de organisatie. De leden van de commissie bogen zich na 12 maart dagelijks over de ingeleverde vragen en en beoordeelden de songs en beeldmateriaal. “We zijn allemaal bezig geweest, en iedereen schakelde zijn of haar partner in om de uitslag te bepalen”, verklapte John Hopman namens de organisatie. De uitslag werd tegen twaalf uur vrijdagavond bekend gemaakt. Nije Miksers”won de felbegeerde trofee voor de tweede maal. “Deze groep scoorde op alle onderdelen gewoon goed. Geen uitschieters maar over de hele lijn waren zij goed”, vertelde Hopman. De groep die ontstond uit leden van Jong Nederland kon het geluk niet op, en stortte zich weer in het feestgedruis.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant