Zwembad De Groes werd fraai opgeknapt.
Zwembad De Groes werd fraai opgeknapt. (Foto: Eigen foto)

Jong en oud zwemt en beweegt in bad De Groes

  •   keer gelezen

GENNEP | Het zwembad in de Gennepse zorgwijk Op de Logte is behouden gebleven. Diverse doelgroepen maken sinds januari gebruik van het bad dat in het zorgcomplex Norbertushof ondergebracht is. Onder aanvoering van Suzanne Brienen en collega’s is zwembad De Groes dagelijks in gebruik.

De initiatiefneemster van Zwemkanjers is de nieuwe exploitant van het twaalf en een half meter bad. “We zijn zeven dagen per week geopend”, zegt de onderneemster, die het bad liet opknappen en het De Groes ging noemen.
In de Groes is het een komen en gaan van gebruikers. “Je kunt hier op diverse manieren bewegen in kleine groepen van tien tot twaalf personen. Aqua Vitaal is een programma voor ouderen. Aqua Fit is voor alle leeftijden en we hebben HIIT, High Intensity Interval Training waarbij je het uiterste van je lichaam vraagt. Vroeg in de ochtend is het mogelijk om op therapeutische basis baantjes te trekken”, vertelt Suzanne. Het pakket is nog uitgebreider. “Er is zwangerschapszwemmen met na de bevalling het programma back in shape. Ook de Rheumavereniging maakt gebruik van De Groes. En er is vanuit Zwemkanjers zwemles voor kinderen van twee tot en met acht jaar. Wie interesse heeft voor een van de onderdelen kan proeflessen aanvragen.”
Kijk voor de mogelijkheden op www.zwembaddegroes.nl.

Jos Gröniger
Meer berichten