<p>Onder andere wethouden Wienhoven (zesde van links) en gedeputeerde Maarten van Gaans - Gijbels (midden) waren aanwezig bij de onthulling van de elektrische Wensbus.</p>

Onder andere wethouden Wienhoven (zesde van links) en gedeputeerde Maarten van Gaans - Gijbels (midden) waren aanwezig bij de onthulling van de elektrische Wensbus.

(Foto: )

Wensbus Gennep krijgt elektrische versterking

  •   keer gelezen

MIDDELAAR | Het vervoersarsenaal van de Wensbus Gennep is uitgebreid. Donderdag mochten de vrijwillige chauffeurs van het Noord-Limburgse vervoersinitiatief de eerste kilometers maken in een nieuw, elektrisch busje. 

Gerrit is Wensbus-gebruiker vanaf het eerste uur. “Ik moet tweemaal per week naar Ven-Zelderheide. Dat is wel ver op de scootmobiel, zeker als het slecht weer is. De Wensbus haalt mij thuis op, en zet mij af op de plek van bestemming. Voor mij is het ideaal. Ik wil niet meer zonder!” En zo zijn er nog talloze anderen voor wie het op afspraak langsrijdende busje een welkome uitweg tot uitjes biedt. Jan Simons, voorzitter van de Dorpsraad Middelaar en Plasmolen benadrukt dat dit zeker niet enkel ouderen zijn, wat soms weleens wordt gedacht. “Iedereen kan er gebruik van maken. Ook jongeren die naar school moeten in Gennep, en zien dat het de hele week slecht weer is, kunnen meerijden. Zolang ze maar een dag van tevoren een afspraak maken.”
Volgens Simons, maar ook Jan Welles en Henk Vullings van Stichting Wensbus Gennep, biedt de vrijwillige vervoerder een perfecte aanvulling voor het reguliere OV. Juist omdat het op afspraak werkt, en wordt gerund door vrijwilligers, biedt de Wensbus enorme flexibiliteit aan bewoners, die anders afgezonderd zouden raken.

Omsloten door OV
Gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels was ook aanwezig bij de onthulling. Hij is bekend met problematiek. “Ik kom zelf uit klein dorpje nabij Sittard. Daar zouden we ook zijn afgesloten van alles, als de bus zou wegvallen. Het is daarom goed om te zien dat alle kernen met wensbussen alsnog worden omsloten door het OV.”
En vanaf heden kan dat dus ook elektrisch, iets waar Van Gaans - Gijbels ontzettend trots op is. “Gennep is de eerste. Het is schoner, en comfortabeler!” Over dit laatste valt te twisten. Grootverbruiker Gerrit heeft nog wat moeite met lastige instap en het lage plafond. “Maar al die vriendelijke vrijwillige chauffeurs willen mij altijd helpen!”

Meer berichten