Dorpskamer Heijen heeft de beschikking over een duofiets.
Dorpskamer Heijen heeft de beschikking over een duofiets.

Dorpskamer Heijen heeft de zo gewenste duofiets

  •   keer gelezen

HEIJEN | Een grote wens van het bestuur van Dorpskamer Heijen was de aanschaf van een duofiets. Door gebruik te maken van de gulle giften van diverse fondsen is deze aanschaf mogelijk geworden. De duofiets is gestald bij de Dorpskamer.

Wat is er mooier om, ondanks mindere mobiliteit, een mooie fietstocht te maken in de omgeving van het dorp Heijen. Buiten de gasten van de Dorpskamer, is het voor alle inwoners van Heijen mogelijk gebruik te maken van deze fiets.
Een duofiets is een fiets met trapondersteuning, met drie wielen en twee zitplaatsen. Eén iemand stuurt en op beide plaatsen kan getrapt worden, en ook belangrijk: de gebruikers kunnen met elkaar converseren.
De duofiets kan onder andere gebruikt worden door de vrijwilligers van de Dorpskamer. Zij kunnen, indien gasten dit willen, een tochtje gaan maken. Ook alle andere inwoners van Heijen kunnen gebruik maken van de duofiets. De fiets kan geleend worden, door op werkdagen tussen 13.30 en 15.00 uur te bellen naar de Dorpskamer, telefoon 0485-210660. De fiets kan dan gereserveerd worden voor een dag of dagdeel. De kosten zijn 5 euro per dagdeel. Van deze bijdragen is het mogelijk de duofiets te onderhouden. De fiets is verzekerd tegen diefstal en is voorzien van een goed slot.

Jos Gröniger
Meer berichten