Sjraar Grubben werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Sjraar Grubben werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Medion)

Molenhoeker Sjraar Grubben benoemd tot Ridder

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | Burgemeester Willem Gradisen reikte dinsdagmorgen een Koninklijke Onderscheiding uit aan Sjraar Grubben (1938) uit Molenhoek. Hij werd voor al zijn maatschappelijke verdiensten worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Als boerenzoon uit het Limburgse Maasbree had Sjraar Grubben één doel, de stimulering van de groenteteelt in de tropen en de verbetering van beschikbaarheid van groenten voor de groeiende wereldbevolking. Na zijn pensionering heeft hij het werk aan zijn ideaal in feite voortgezet. Dit door middel van een intensieve samenwerking met zaadveredelingsbedrijf East-West Seed, dat via joint ventures in verschillende Zuid Oost Aziatische landen en inmiddels ook in tropisch Afrika bedrijven heeft opgericht om goed en betaalbaar zaaizaad en plantgoed binnen het bereik van lokale groentetelers te brengen. Ook deelde hij zijn kennis op gebied van groententeelt in Afrika.

Ook op andere terreinen is de heer Grubben actief geweest en gebleven. Hij had functies in schuldhulpverlening van drugsverslaafden en ex-gedetineerden namens het Humanistisch Verbond. In Molenhoek is hij en een actief lid van de lokale natuur- en milieugroep Animo. In zijn woonplaats is hij sinds 2014 tot heden actief als lid en vrijwilliger van de Dorpsraad Molenhoek en de Algemene Hulpdienst Mook en Middelaar. Voor de Dorpsraad Molenhoek levert hij als lid van de klusgroep LOP (Lees- en Ontmoetingsplek) Molenhoek een belangrijke bijdrage aan het onderhoud en de instandhouding van dit pand. Daarnaast heeft hij ook nog lezingen over diverse onderwerpen binnen en buiten zijn eigen vakgebied. Als vrijwilliger van de Algemene hulpdienst variëren de werkzaamheden van klussen aan huis tot ziekenvervoer.

Jos Gröniger
Meer berichten