(Foto: Gerno de Haas)
(Foto: Gerno de Haas)

KNVB komt met drie aanpassingen voor amateurvoetbal

Voetbal 3.418 keer gelezen

KNVB gaat vanaf het seizoen 2022/2023 drie belangrijke aanpassingen doen in het competitievoetbal. Hiermee wil de voetbalbond meer (jonge) spelers aantrekken en zorgen dat minder jeugdspelers afhaken. Dat schrijft directeur Jan Dirk van der Zee in zijn column.

1. Vanaf seizoen 2022/’23 voetballen de junioren bij de vrouwen (13 t/m 20 jaar) in minimaal 24 speelronden zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie. Ook wordt een A- en een B-categorie ingevoerd. In de A-categorie spelen de teams standaard 11 tegen 11. In de B-categorie is de mogelijkheid om 9 tegen 9 te spelen.
2. Om gelijkwaardige competities te bevorderen, komen er drie fasen voetbal bij een groot deel van de juniorencompetities. Zo gaan de JO13 t/m JO19 vanaf de hoofdklasse en lager in deze nieuwe opzet spelen. Met tot de herfstvakantie bekervoetbal in een poule van 6 teams (eerste fase), tussen de herfst- en kerstvakantie een korte wedstrijdreeks (tweede fase) en tot de zomerstop een lange serie wedstrijden (derde fase).
3. Het steeds populairder wordende 7x7 voetbal wordt ingevoerd voor de doelgroep 18 t/m 34 jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant