<p>Linda Salden presenteerde zaterdag haar debuutroman Het Lange seizoen.</p>

Linda Salden presenteerde zaterdag haar debuutroman Het Lange seizoen.

(Foto: Magiel Hagemans)

Linda Salden debuteert met roman Het lange seizoen

  •   keer gelezen

MOOK / GENNEP | De wens om een boek uit te brengen koesterde Linda Salden al vanaf haar kinderjaren. De aanleiding om die wens in vervulling te laten gaan kwam op haar pad toen zij en haar partner Mark een campingavontuur startten in de Ardennen. De belevenissen werden opgetekend in de non-fictie roman Het lange seizoen.

Door Jos Gröniger

In het bijzijn van vrienden en kennissen presenteerde de veelzijdige Mookse met Gennepse invloeden haar debuutroman. In de tuin bij het huis aan de rand van de Mookerheide gingen de boeken zaterdagmiddag als warme broodjes over de toonbank. Desgewenst ging de schrijfster met de kopers op de foto en werden de aankopen gesigneerd. Zondag genoot Linda Salden nog na. “Ja, het was prachtig. Zelfs vandaag komen er nog felicitaties binnen.” 

De Mookse die zich als communicatiemedewerker ook waagt aan het creatieve schrijfwerk putte inspiratie uit de belevenissen op de camping in de Ardennen. Achteraf kan ze er om lachen, maar dat was in 2017 in de Ardennen zeker niet het geval. “Onze belevenissen hadden een Ik vertrek-gehalte. Trouwe kijkers van dat tv-programma zullen veel zaken herkennen”, zegt ze.
Vol vertrouwen vertrokken Linda en Mark en hun twee kinderen naar de camping aan de Ourthe in de Belgische Ardennen. “Het was een prima plek met dertig stacaravans, en vooruitzichten waren goed.” In de praktijk bleek het allemaal anders te zijn. “Ons beloofde huis en het toegezegde personeel kwamen er niet”, zegt Linda die de bazen te mondig werd en ontslagen werd.
Er was tijd om de ervaringen te verwerken in het boek. “Maar toen het emotioneel te zwaar werd, besloot ik te stoppen. Later heb ik in Portugal geschreven, en vorig jaar zomer is het afgerond. Het lange seizoen is gebaseerd op de ervaringen in de Ardennen. De namen van de personages zijn gefingeerd maar er zijn mensen die zich zullen herkennen.” Het boek (348 pagina’s in paperback) is voor 15 euro te bestellen via info@caliz-coaching.nl.

Jos Gröniger
Meer berichten