Enkele honderden belangstellenden woonden de herdenkingsplechtigheid bij.
Enkele honderden belangstellenden woonden de herdenkingsplechtigheid bij. (Foto: Jos Gröniger)

Indrukwekkende herdenking in Gennep

  •   keer gelezen

GENNEP | In de gemeente Gennep wordt de Dodenherdenking op 4 mei op twee plaatsen gevierd. Bij het monument aan de Kerkstraat in Milsbeek herdenkt de gemeente de gevallenen uit de oorlog. Op het Vrijheidsplein bij de Highlanderbridge is de herdenking die uit het burgerinitiatief ontstaan is.

Bij de entree van Gennep op de plaats waar de geallieerden zware strijd voerden om de Niersstad uit handen van de Duitsers te bevrijden waren woensdagavond enkele honderden belangstellenden aanwezig. Bij het oorlogsmonument en het beeld van de Barmhartige Samaritaan en het Holocaustmonument werden kransen gelegd. De aanwezigen luisteren naar een voordracht van stadsdichter Piet Tunnessen, speeches van het organiserend comité, de taptoe alvorens de indrukwekkende twee minuten stilte in acht genomen werden. Het Genneps Vocaal Ensemble zong het Wilhelmus en het Gennepse volkslied Waar de Niers langs kronkelwegen..
Wethouder Van Hulsteijn en pastoor Kessels legden kransen. Ter afsluiting legden de aanwezigen bloemen bij de monumenten op het plein bij de Highlanderbridge.

Jos Gröniger
Meer berichten