JVC Cuijk won op karakter van SP Teuge en blijft meedoen om de titel in klasse 3A. Foto: Gerno de Haas

Winnend JVC Cuijk blijft in spoor VV Dieren en FC Zutphen

Voetbal 758 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk lijkt klaar voor de eerste van twee beslissende krachtmetingen in de strijd om het kampioenschap van de derde klasse A. De Cuijkenaren reizen dinsdag vol vertrouwen naar nummer twee VV Dieren na de 3-2 thuisoverwinning zaterdagmiddag tegen SP Teuge.

Niet dat het vanzelf ging afgelopen zaterdag voor de ploeg van trainer Dennis Straatman. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong en wierpen daarna een muur op die vervolgens met moeite werd geslecht. Bovendien hield JVC-doelman Frank Beljaars met een knappe redding zijn ploeg kort voor rust in de race.
In de tweede helft slaagde JVC erin de druk op te voeren en werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong via twee doelpunten van Sjors Broenland en een treffer van Jasper Vink. In de slotfase werd het nog 3-2, maar de winst bleef in Cuijk. Straatman: “De eerste helft was van onze kant onvoldoende, maar in de tweede helft hebben we op karakter de wedstrijd omgebogen. Het was een zeer intense wedstrijd, maar deze overwinning is heel fijn. Op naar dinsdag!”

JVC Cuijk versloeg op eigen veld SP Teuge.