Constantia versloeg Heijen en blijft aan kop.
Constantia versloeg Heijen en blijft aan kop. Foto: Fons de Bruin/Voetbal-shoot.nl

4G: Constantia, Achates en Milsbeek winnen, beenbreuk overschaduwt Toxandria-VIOS’38

Voetbal 1.420 keer gelezen

Constantia en Achates hebben geen fout gemaakt in de titelstrijd door te winnen van respectievelijk Heijen en Oostrum. Nummer drie SV Milsbeek deed uitstekende zaken bovenin door voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen te blijven: 2-1 tegen Stormvogels'28. De derby Toxandria-VIOS'38 werd overschaduwd door een beenbreuk van Guus Jansen (VIOS'38). Het duel eindigde onbeslist: 1-1. De Zwaluw wacht na het verlies in Nieuw-Bergen al sinds 7 november 2021 op een overwinning.

Constantia begon prima tegen Heijen en stond bij rust op een 2-0 voorsprong na een eigen doelpunt en een goal Joeri van de Weijer. Huug Hendriks bracht de marge halverwege de tweede helft op drie, waarna Heijenaar Guus Hanwinkels wat terugdeed: 3-1. Verder liet Constantia het niet komen. "Ze probeerden met een opportunistische speelwijze het ons nog lastig te maken, maar Heijen slaagde hier onvoldoende in. Ik ben blij dat we de nederlaag van eerder dit seizoen hebben rechtgezet", keek Gert Jan Reijnen van Constantia terug. Ondanks het verlies hield ook Heijen-trainer Peter ten Haaf een goed gevoel over op het treffen in Wanroij: "Ik ben tevreden over ons veldspel en de inzet. Ik denk dat we wel tien corners hebben gehad. Dat zegt wel wat over hoe we gespeeld hebben, maar we scoren moeilijk."

Achates wint topper in Oostrum
Achates bleef op twee punten van Constantia staan door een relatief eenvoudige overwinning op nummer vier SV Oostrum: 1-3. Gijs van den Goor bracht de thuisploeg al snel op 1-0, waarna de Ottersummers langzaamaan terugkwamen in de wedstrijd. Na een overtreding op Sjoerd Verwaaij mocht Bas Thijssen vanaf elf meter de gelijkmaker binnenschieten (zie video). Yannick Schouten zorgde nog voor de thee voor 1-2, waarna Oostrum-speler Bob van Goch in de slotfase de bal in zijn eigen doel gleed.

Milsbeek stevig op plek-drie
Achates zal hopen dat buurman Milsbeek komende donderdag pootje kan lichten bij Constantia, zodat de titelstrijd helemaal spannend wordt. Dat is overigens zeker niet ondenkbaar, want Milsbeek draait in 2022 als een tierelier. Ook Stormvogels'28 moest eraan geloven aan de Zwarteweg: 2-1. "Het gaat uitstekend. We gaan voor een plek in de nacompetitie. Dan wel via de reguliere rangschikking of een periodetitel. Het vertrouwen is groot, maar we moeten er nog beter in slagen om wedstrijden gemakkelijker over de streep te trekken", aldus John Neijenhuis van SV Milsbeek, dat de zege had te danken aan Wahid Rashidi en Daniel Janssen.

Lees dinsdag 10 mei een uitgebreid interview met John Neijenhuis in De Maas Driehoek en de Maas & Niersbode.

Beenbreuk overschaduwt derby
Over de wedstrijd tussen Toxandria en VIOS'38 (1-1) werd een schaduw getrokken door de beenbreuk die Guus Jansen van VIOS'38 opliep bij een ongelukkige botsing. Tjerk Brienen zetten Toxandria op 1-0, maar de Rijkevoortse ploeg kon ook in wedstrijd 20 nog niet het succes van een overwinning proeven doordat Kay Gerrits in de tweede helft de gelijkmaker noteerde. "In de eerste helft hebben we teveel kansen gemist. De tweede helft was erg matig, maar uiteindelijk wel een terechte uitslag", vond Michel Janssen van VIOS'38, dat nu vijfde staat.

De Zwaluw te laat op gang
Toxandria schiet weinig op met het gelijkspel, maar het verschil met De Zwaluw is nu drie punten (beide ploegen hebben een doelsaldo van -29), want de Oeffeltenaren verloren bij Montagnards met 3-2. De thuisploeg kwam op een 3-0 voorsprong. Daarna scoorde Jeroen Thoonen tweemaal tegen. In de slotminuut kreeg Stijn Maassen nog een grote kans op 3-3, maar hij faalde in de afwerking. "We startten vandaag met vier spelers van De Zwaluw 3 en de keeper van De Zwaluw 2. De vaste doelman meldde zich vanmorgen door ziekte af", legde trainer Michel van de Venn de vinger op de zere plek. "Al hun goals vielen uit een standaardsituatie. Daar moeten we echt volwassener in worden."