SV Milsbeek heeft de derde plek in klasse 4G stevig in handen.
SV Milsbeek heeft de derde plek in klasse 4G stevig in handen. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

SV Milsbeek op weg naar nacompetitie: ‘Eindspurt is in volle gang’

Voetbal 634 keer gelezen

MILSBEEK | SV Milsbeek lijkt klaar voor de slotweken van het seizoen. De Limburgse vierdeklasser bleef zondag voor de tiende keer op rij ongeslagen en kan de nacompetitie bijna ruiken. “We hebben onlangs tegen Achates een eindspurt ingezet, die hopelijk leidt tot de periodetitel. Dat is ons doel”, zegt Milsbeek-trainer John Neijenhuis.

Door Martijn Schwillens

De oud-speler van FC Twente is bezig aan zijn laatste weken als voetbaltrainer voordat hij met pensioen gaat. “Ik weet nog niet wat ik met al mijn vrije tijd ga doen, maar de clubs waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt, zoals De Treffers, Achates en Milsbeek, zullen me best wel eens langs de lijn terugzien”, lacht hij. “Maar niet in de wintermaanden. Die kou en de regen. Dat vind ik echt verschrikkelijk. Ik merkte dat ik na al die jaren niet langer de motivatie kon vinden om juist op die vervelende weken ‘s avonds op het trainingsveld te staan. Dan moet je eerlijk zijn naar jezelf én naar de club. Iedereen snapte dat, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten”, benadrukt de bijna 57-jarige Neijenhuis. Goed afsluiten betekent volgens de oefenmeester uit Huissen niet dat Milsbeek deelname aan de nacompetitie hoeft af te dwingen. “Ik vertrek met een goed gevoel hier als ik weet dat ik het elftal progressie heb laten boeken en de eigen jongens persoonlijk zijn gegroeid, zodat er een mooie basis staat voor de man die mij opvolgt (Roel van Wijk, red.). Op welk niveau maakt dan niet zoveel uit.”

‘Achteraf had ik na de voorbereiding al over moeten stappen op een ander systeem’

Eerder ingrijpen
Dat ze aan de Zwarteweg mogen dromen van derde klasse-voetbal heeft Milsbeek te danken aan de sterke reeks die na de winterstop is ingezet. De laatste tien wedstrijden leverden zeven overwinningen en drie gelijke spelen op. “Het gaat inderdaad prima, maar we hadden misschien wel dichter bij Constantia en Achates kunnen staan. Ik had eerder tactisch moeten ingrijpen”, vindt Neijenhuis. “Ik ben een groot voorstander van 4-3-3 en zo zijn we ook aan het seizoen begonnen. Bij dat systeem zijn je drie voorhoedespelers je eerste verdedigers. Die speelwijze pakte echter verkeerd uit. We scoorden wel veel, maar kregen zelf ook veel goals tegen. Na vijf-zes wedstrijden zijn we 4-4-2 gaan spelen. Dus met een extra middenvelder. Sindsdien krijgen we veel minder goals tegen, waardoor we vaak aan één of twee doelpunten genoeg hebben om te winnen. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik zo lang heb gewacht om in te grijpen. Achteraf had ik na de voorbereiding al over moeten stappen op een ander systeem”, geeft hij toe.

Periodetitel als doel
De titelkandidaten Constantia (42 punten) en Achates (40 punten) bevinden zich te ver weg voor Milsbeek (33 punten), dat zelf een marge heeft met de ploegen onder zich en leidt in de derde periode. “Alles wat we donderdag tegen Constantia meepikken, is bonus. Doel is de periodetitel, maar plek-drie is normaliter ook genoeg voor nacompetitievoetbal. Elke week dat je wint, zie je een concurrent afvallen. Daarom was het belangrijk dat we zondag wonnen van Stormvogels’28. Het vertrouwen is goed, nu moeten we er nog in slagen om wedstrijden gemakkelijker over de streep te trekken.”

Programma donderdag 12 mei:
SV Milsbeek-Constantia
Achates-DSV
EWC ‘46-Stormvogels ‘28
Heijen-Montagnards         
SV Oostrum-Toxandria
De Zwaluw-SV Merselo

Stand vierde klasse G:
1. Constantia 19-42 (P)
2. Achates 20-40
3. SV Milsbeek 19-33
4. Montagnards 19-29
5. VIOS’38 20-29
6. SV Oostrum 20-29
7. Stormvogels’28 19-28
8. Merselo 19-26
9. DSV 19-25
10. EWC’46 19-25
11. Heijen 19-24
-----------------------------
12. De Zwaluw 20-10
================
13. Toxandria 20-7

Periodestand:
1. SV Milsbeek 7-17
2. Achates 8-17
3. Merselo 7-14

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant