De konijnen Simba en Nala verbleven met plezier in konijnenhotel Soos dat ter overname wordt aangeboden.
De konijnen Simba en Nala verbleven met plezier in konijnenhotel Soos dat ter overname wordt aangeboden. (Foto: Eigen foto)

Konijnenhotel zoekt uitbater

  •   keer gelezen

HEIJEN | U vakantie? Uw konijn vakantie! Onder dat motto heeft Konijnenhotel Soos jarenlang haar diensten aangeboden. Mede-oprichtster Roos Winkel (20) staat op de drempel van een nieuwe maatschappelijke carrière en is op zoek naar jonge kandidaten die het Konijnenhotel Soos in de regio voort willen zetten. 

Roos rondt binnenkort haar Pabo-studie af. Samen met vriendin Sophie Pinckers startte in 2014 het konijenhotel Soos in Ottersum. Het hotel is sinds vijf jaar in Heijen gevestigd waar Roos samen met Gido Schonenberg tientallen konijntjes opgevangen opgevangen heeft.
Roos heeft enkele hokken die overgenomen kunnen worden en al een lijstje met klanten die graag in het voorjaar en in de zomer hun konijn willen brengen. Zij wil nieuwe uitbaters van het hotel de kneepjes van het vak leren, maar niet iedereen kan dit karwei zomaar overnemen. “Je moet echt van dieren houden en niet bang zijn om een beetje vies te worden. En je moet niet alleen met de konijntjes, maar ook met hun baasjes kunnen omgaan. Belangrijk is dat je ouders het project steunen en ook ruimte hebben voor de hokjes. Ook in de winter, als ze tijdelijk onder dak moeten staan, dan blijven ze langer in een goede staat. Uiteraard moet er een grasveldje zijn, waar de konijntjes een keer per dag in een rennetje kunnen ravotten. Die heb ik ook beschikbaar.” Belangstellenden kunnen e-mailen naar konijnenhotelsoos@hotmail.com.. 

Jos Gröniger
Meer berichten