Heijenaar Gerbrand Martens kreeg zondagmiddag een lintje voor zijn inzet voor de muziek in zijn dorp.
Heijenaar Gerbrand Martens kreeg zondagmiddag een lintje voor zijn inzet voor de muziek in zijn dorp. (Foto: Persbureau SK-Media)

Lintje voor muziekman Gerbrand Martens

  •   keer gelezen

HEIJEN | Voor zijn belangeloze vrijwillige inzet voor de muziek verenigingen in zijn woonplaats Heijen heeft Gerbrand Martens zondagmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Tijdens het jubileumconcert van muziekkapel Die Original Maastaler speldde wethouder Rob Peperzak hem de onderscheiding op.

Gebrand Martens is al sinds 1975 actief in het muzikale verenigingsleven. Hij werd in dat jaar lid van fanfare Eendracht Maakt Macht in Heijen. Hij heeft door de jaren heen veel vrijwilligerswerk gedaan voor de fanfare. Van hand- en spandiensten tot het vervullen van diverse rollen in commissies, zoals de reiscommissie en de concertcommissie.

In 1983 werd Gerbrand Martens lid van Die Original Maastaler. Vijf jaar later, toen hij pas 23 was, werd hij gekozen tot voorzitter. Sindsdien is hij overal bij betrokken. Hij voert het woord bij optredens, regelt het vervoer van instrumenten en apparatuur en onderhoudt contacten met andere muziekkapellen. Ook regelt hij extra concerten en optredens, verzorgt hij de publiciteit en gaat hij op zoek naar nieuwe muzikanten als dat nodig is. Daarnaast draagt hij als muzikant ook een belangrijk steentje bij aan de muziekkapel.

Jos Gröniger
Meer berichten