Michiel van Doren trainer van Venhorst gaat de nacompetitie in.
Michiel van Doren trainer van Venhorst gaat de nacompetitie in. Foto: Eric Elbers

2F: Vianen Vooruit schlemiel op laatste competitiedag, DAW door verlies Emplina toch nacompetitie

Voetbal 2.844 keer gelezen

Ondanks de voorsprong die Vianen Vooruit nam in Udenhout trokken de mannen van trainer Joost Janssen aan het kortste eindje. DAW Schaijk had een slechter doelsaldo, maar trainer Rob van der Ven bleef hopen en geloof koesteren hetgeen gebeurde. De helpende hand kwam van Helvoirt dat in Empel Emplina versloeg. Jantje lach en Jantje huilt. Voetbal is soms knoeperhard weet nu inmiddels Vianen voor ook. Venhorst gebruikte de laatste escape en won van periodekampioen CHC en voorkwam rechtstreekse degradatie.

DAW Schaijk kreeg onverwachts de hulp van Helvoirt in de Schaijkse schoot geworpen. Helvoirt klopte Emplina in eigenhuis en omdat DAW won mogen die komend week zich melden voor de nacompetitie. De oranjemannen nemen de periode van kampioen Volharding over. In Schaijk kwam DAW al na een kwartier minuten op voorsprong. Roel Jansen was de maker nadat hij de bal kreeg na veel schijven. Juul Heerkens Adank van de Balledonkers was het die in de 42e minuut gelijk maakte. Na rust bleef DAW de betere ploeg en dat uitte zich in het de hernieuwde voorsprong door Jansen met zijn tweede treffer. Het slotwoord was voor Mark Megens met een streep in de bovenhoek. DAW Schaijk mag de nacompetitie in die komende week van start gaat. Volg die wedstrijden via onze site.

SVSSS – Vianen Vooruit 4-3
De ploeg van trainer Joost Janssen is de schlemiel geworden van de klasse 2F. Vaak best aardig spelend, maar veel te vaak wedstrijden afgegeven in veel slotfases. Joost Janssen: “Dat klopt en dat is jammer. We spelen ook veel te veel gelijk en dat vertaalt zich in het puntenaantal. Ik vind het echt verschrikkelijk dat we gedegradeerd zijn. Vooral voor de jongens en deze mooie club. Het is niet anders.” Vianen Vooruit leidde met de rust in Udenhout met 2-0 door treffers van Joost Verbiesen. Na rust liepen er zaken volkomen mis bij Vianen Vooruit en kwam SVSSS gelijk en zelfs op voorsprong. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-3 met een geweldig mooi doelpunt van Rik Renirie. “We wisten hoe de score was op andere velden dus we moesten winnen. Dan ga je risico’s nemen en daar profiteerde SVSSS van met de winnende”, aldus Janssen. Vianen Vooruit keert na vier seizoenen weer terug in de derde klasse komend seizoen.

EVVC kwam niet voorbij Olympia’18 (Foto Bas Delhij)

EVVC – Olympia’18 1-1
Aan nacompetitie was niet meer te ontkomen, maar een puntje was wel belangrijk om niet als laatste te eindigen. Die rol werd overgedaan aan Vianen Vooruit. De ruststand in Vinkel op De Zwaan was 0-0. Na rust was het Roel Bouwens die EVVC op voorsprong bracht. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg uit Boxmeer op 1-1 Sem Jansen. Gerwin van den Boom: “Ik denk dat het wel een uitslag is die beiden toekwam. We hadden liever gewonnen, dan hadden we in een anders schema gezeten voor de nacompetitie. Het is niet anders. “

Venhorst won Ruim van CHC  Eric Elbers

Venhorst – CHC 3-1
De club uit Venhorst heeft zich vanmiddag op de Voskuilen behoedt voor rechtstreekse degradatie door te winnen van CHC. De Bosschenaren die zich naar verluidt spaarde voor de nacompetitie kregen met 3-1 een klop. We zouden de ploeg van trainer Michaël van Doren te kort doen die bij fases prima voetbal lieten zien. CHC nam nog wel de leiding, maar het was Joep van den Bosch die de ruststand op 1-1 bracht. In de tweede helft sloeg Venhorst toe met treffers van Luuk van den Booaard en JO 19 speler Jari van Creij. Laatste wordt komend seizoen aan de selectie toegevoegd. Het was alweer de vijfde competitietreffer van de jeugdige Van Creij. Venhorst gaat komende week de nacompetitie in. Het hoe en waar kunt u verder op deze site lezen.

Volkel – Real Lunet 4-1
De Volkelaren boekte een prima zege op het bezoekende Real Lunet. Voor beiden zat er geen enkel belang is, maar dat doet niets af van de fraai zege. De ruststand op de Eeuwsels was al 2-0 in Volkels voordeel. Na rust kwamen daar nog twee Volkelse treffers bij waar de bezoekers de spreekwoordelijke eer mochten redden. Jarni Reijnen met een fraaie goal en een onzuivere hattrick van Thijmen de Ruijter waren vandaag de schutters bij Volkel.

Volharding – Prinses Irene 2-1
Kampioen Volharding heeft vanmiddag het meest succesvolle seizoen in de historie afgesloten met een moeizame overwinning tegen middenmoter Prinses Irene. Invaller Stijn van den Broek zorgde in de allerlaatste minuut voor de 2-1 en daarmee kregen de gasten uit Nistelrode absoluut te weinig. Van den Broek speelde door vele blessures slechts 212 minuten dit seizoen, maar daarin scoorde de goalgetter wel maar liefst viermaal. Elke 53 minuten wist de centrumspits het doel te vinden, een bijzonder knap gemiddelde voor de aanvaller uit Sint Anthonis. Dat belooft wat als Van den Broek eindelijk eens helemaal fit zal zijn gedurende langere tijd. Vincent Buijssen opende al in de derde minuut wedstrijd naar 1-0. Daarna kakte de wedstrijd wat in. Jerin van de Rakt schoot tien minuten voor tijd de 1-1 binnen, maar het bekende venijn zat hem ook nu in de staart. Van den Broek zoals eerder te lezen schonk Volharding alsnog de zege.