Gassel won van De Zwaluw.
Gassel won van De Zwaluw. Archieffoto: Anne-Marie van Rossem

Nacompetitie: Gassel slaat eerste slag met kleine zege op De Zwaluw

Voetbal 1.837 keer gelezen

GASSEL | Gassel heeft een eerste slag geslagen in de strijd om handhaving in de vierde klasse door de ‘heenwedstrijd’ tegen De Zwaluw met 3-2 te winnen. De Gasselnaren leidden korte na rust nog met 3-0. “Achteraf ben ik tevreden over de uitslag, maar niet over ons spel”, blikte De Zwaluw-coach Michel van de Venn kort terug. 

De trainers in beide kampen gaven vooraf aan dat zij niet verwachtten dat het tweeluik na donderdag al beslist zou zijn. Toch leek het daar lange tijd wel op, want Gassel nam een 3-0 voorsprong en heerste 55 minuten lang. Cas van Houtum maakte 1-0 en gaf voor bij de 2-0, die door een verdediger van De Zwaluw in eigen doel werd gegleden. Guido Sprengers vergrootte na de thee de marge naar drie.
De Zwaluw hervond zich net op tijd en kwam al snel op 3-1 via Harm Thielen. In de slotfase profiteerde Willem van Haren van een fout van Gassel-doelman Sjors Cuppen (3-2), waardoor de beslissing pas zondag in Oeffelt valt. Van de Venn: “We kunnen veel beter. Wellicht is de spanning debet aan onze slechte spel. We zijn meegegaan in het werkvoetbal van Gassel en dat moeten we niet doen. Dat ligt ons niet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant