Astrantia is na de winst tegen DSS'14 dichtbij promotie naar de vierde klasse.
Astrantia is na de winst tegen DSS'14 dichtbij promotie naar de vierde klasse. Foto: Marieke Lemmen

Astrantia en VV Sambeek kunnen geschiedenis schrijven: ‘We zijn aan elkaar gewaagd’

Voetbal 167 keer gelezen

VV Sambeek en Astrantia staan op de drempel van de vierde klasse. Beide clubs, al decennialang symbool voor de kelderklasse, kunnen zondag geschiedenis schrijven door te promoveren. Sambeek wacht op eigen veld DWSH’18, Astrantia gaat op bezoek bij DSS’14 in Heesselt.

VV Sambeek won afgelopen zondag met 2-1 bij DWSH’18. Gezien het thuisvoordeel en het feit dat de Sambekenaren lange tijd de bovenliggende partij waren in Wilbertoord, lijkt een mooi afscheid voor hoofdtrainer John Klaassens in de maak. Uitdoelpunten gelden in de nacompetitie echter niet, dus DWSH’18 heeft nog alles om voor te strijden. Zeker na de goal van Rens Kuppen in blessuretijd. Sambeek-speler Dennis Van Well heeft desalniettemin alle vertrouwen in de goede afloop, al beseft hij dat de strijd nog niet is gestreden. “Als je uit 1-2 wint, dan moeten we er voor gaan om het thuis af te maken. Het zal weer een 50/50-pot worden, net als bij DWSH. We zijn aan elkaar gewaagd. Zo’n wedstrijd tegen hun is ook leuker om te spelen dan tegen teams uit Eindhoven of onderin Limburg”, vindt Van Well. “Zondag met ons thuispubliek erachter, zal dat ons nog wel een extra boost geven. Laten we hopen dat ze ons erdoorheen slepen. Bij promotie zal het drie dagen feest worden in Sambeek.”


Dennis van Well: ‘Steun van thuispubliek zal ons een boost geven.’ - Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

‘We hebben vertrouwen’
Patrick Pothuizen zag ‘zijn’ Astrantia afgelopen zondag DSS’14 90 minuten lang haar wil opleggen, maar de teller bleef ondanks een groot overwicht op één steken. Dankzij die 1-0 overwinning reizen de Noord-Limburgers, die jarenlang uitkwamen in de zesde klasse en begin deze eeuw zelfs twee jaar geen standaardelftal hadden, wel met een goede uitgangspositie af naar Heesselt (achter Tiel). De laatste jaren vond Astrantia gestaag de weg omhoog. Promotie zou dus een mooie beloning zijn voor de Middelaarse club. “We hebben in de thuiswedstrijd geen kansen weggegeven, dus dat geeft vertrouwen”, stelt Pothuizen. “We gaan ervoor zorgen dat we er zondag staan. Het wordt spannend.”

Programma nacompetitie, voor een plek in de vierde klasse:
MVC - HRC’14 (1-0)
DSS’14 - Astrantia (0-1)
VV Sambeek - DWSH’18 (2-1)
VCW Wagenberg - DESO (3-1)

(Winnaars tweeluik promoveren c.q. handhaven zich in de vierde klasse.)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant