<p>&#39;Where we are&#39;</p>

'Where we are'

(Foto: Bea Evers)

Expositie Bea Evers: ‘In mijn werk moet je kunnen wonen en wandelen!’

  •   keer gelezen

CUIJK | Bea Evers uit Molenhoek is opgeleid tot portretschilder, maar door de jaren heen ontwikkelde haar werk zich tot semi-abstractie. Binnenkort is er een expositie van Bea’s bijzondere werk te aanschouwen in het Pakhuis te Cuijk.

“De natuur is mijn belangrijkste inspiratiebron,” aldus Bea. “Ik geniet het meeste van buiten zijn, om daarna de opgedane indrukken weer te geven in mijn schilderijen.” Bea’s werk ondergaat vaak een intensief proces. Laag over laag schilderend, soms schurend en schrapend, tot de vele onderlagen samen een rol spelen in een harmonieus semi-abstract geheel. “In mijn werk speel ik graag met de werkelijkheid, de kleuren, het licht, vormen, binnen- en buitenwerelden. De werkelijkheid wegzettend in mijn eigen handschrift. Een beetje vervormd, een beetje echt. Ik wil dat ogen iets te zoeken hebben in mijn werk. Maar ik zet de abstractie nooit helemaal door, er moet wel een gevoel van herkenning blijven. Het moet harmonieus en comfortabel blijven voor de kijker. In mijn werk moet je kunnen wonen en wandelen!”

Benieuwd naar Bea’s werk? Kom dan op 25, 26 juni en/of 2 juli tussen 12:00 en 17:00 uur naar het Pakhuis aan de Kerkstraat 12 in Cuijk. Neem ook alvast een kijkje op de website van Bea


Meer berichten