Heijenaar Hans Boekholt is zondagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Heijenaar Hans Boekholt is zondagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Persbureau SK-Media)

Lintje voor dorpsmens en clubman Hans Boekholt

  •   keer gelezen

HEIJEN | De uitgestelde festiviteiten omtrent het 90-jarig bestaan van voetbalvereniging Heijen hebben zondagmorgen extra cachet gekregen. Uit naam van Koning Willem Alexander had burgemeester Hans Teunissen het genoegen erelid van de vereniging Hans Boekholt te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiden Heijenaar in hart en nieren is sinds 1982 actief als vrijwilliger van VV Heijen. Hij was er onder andere bestuurslid, penningmeester en secretaris. Nog altijd is hij erg actief bij de voetbalvereniging. Zo draait hij kantinediensten, draagt hij bij aan het organiseren van toernooien, schrijft hij wedstrijdverslagen en is hij lid van de financiële commissie. In 2019 werd hij benoemd tot erelid.

Hans Boekholt is ook actief voor carnavalsvereniging De Wortelpin. Jarenlang was hij er lid van de raad van elf, en in 1999 werd hij uitgeroepen tot prins van De Wortelpin. Momenteel vervult hij de functie van secretaris. Daarnaast is hij redactielid van de carnavalsgids en was hij in het verleden lid van diverse commissies.
Hans Boekholt is ook redactielid van huis-aan-huisblad Heijs Neijs en is lid van de stuurgroep 750 jaar Heijen. Met al zijn vrijwilligersactiviteiten levert hij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en het verenigingsleven in Heijen.

Jos Gröniger
Meer berichten