<p>De autozegening vindt zondag weer plaats in Gennep.&nbsp;</p>

De autozegening vindt zondag weer plaats in Gennep. 

(Foto: Jos Gröniger)

Alles op wielen krijgt zondag de zegen bij Martinuskerk

  •   keer gelezen

GENNEP | Het fenomeen lijkt wel zo oud als de weg naar Rome, maar toch is het voertuig zegenen bij de Martinuskerk in Gennep van een veel recentere datum. Wijlen emeritus deken Huisman nam  ooit samen met Gennepenaar Tonny Wilbers het initiatief. Decennia later sluiten allerlei bestuurders en chauffeurs op de laatste zondag in juni aan voor het zegenen van hun voertuig. 

De zegen, die tegenwoordig door pastoor Kessels gegeven wordt, behoedt de chauffeurs en van onheil op de weg. Desgewenst schaffen de eigenaren er ook een medaille van Sint Christoffel bij. Hij is de beschermheilige voor iedereen die onderweg is.
Aanvankelijk werden de vrachtwagens van Gennepse vervoersbedrijven gezegend. Tegenwoordig sluiten meer voertuigen zich aan. Personenauto’s, tractoren, motoren, bromfietsen, fietsen en ook wandelwagens passeren de kerkstoep om de zegen van de geestelijken te ontvangen.
De zegening vindt zondag 26 juni plaats na de kerkdienst van 11.00 uur. De voertuigen verzamelen zich vanaf 11.00 bij Hopmans Banden op de Groote Heeze in Heijen. De eerste zegening wordt om 12.00 uur gegeven.
Deelnemers kunnen e-mailen naar M. Janssen (mc.janssen@avg.eu) of Henry Hopmans (hhopmans@hopmans-heijen.nl). Bellen met 06-20628039 mag ook.

Jos Gröniger
Meer berichten