<p>Kinderboerderij is al tien jaar een attractie in Gennep. Zaterdag zijn er jubileumfestiviteiten.</p>

Kinderboerderij is al tien jaar een attractie in Gennep. Zaterdag zijn er jubileumfestiviteiten.

Kinderboerderij heeft in tien jaar haar plaats verdiend

  •   keer gelezen

GENNEP | Het is feest bij Kinderboerderij Gennep. Zaterdag gaat de vlag in top omdat het tien jaar geleden is dat het trekpleister voor jong en oud aan de Sneeuwheide geopend werd. Een jaar (2011) eerder was het samengesmede plan van Linda van Elst, Albert Nielen en Dennis de Jager de winnaar van de Ideeëntrofee in Gennep.

Het winnende trio ging kordaat aan de slag met de aanmoedigings- en startpremie. Zonder te bagatelliseren geeft de huidige stichtingsvoorzitter aan dat die prijs een aanzet is geweest in de ontwikkeling van de kinderboerderij. “Goed beschouwd hebben we van die prijs het hekwerk rondom kunnen plaatsen.”

Het plan werd omarmd. Dat is door de jaren gebleken uit de medewerking van onder andere Dichterbij, gemeente Gennep en tal van begunstigers. “We kregen de gebouwen in bruikleen, en dat heeft ons enorm geholpen”, zegt Dennis de Jager, die als laatste van de drie initiatiefnemers overgebleven is, en leiding geeft aan het stichtingsbestuur en de 25 vrijwilligers.
In 2012 vierde de Kinderboerderij de opening. Terugblikkend op de eerste tien jaren is de voorzitter tevreden. Meer dan dat zelfs. “We hebben veel gerealiseerd, en we hebben veel mensen kunnen begroeten. Er is waardering voor wat we aanbieden. Recreatief en educatief hebben we wat te bieden en het geeft heel veel voldoening dat het aanbod in de smaak valt. De kinderboerderij wordt tegenwoordig jaarlijks bezocht door vijfduizend kinderen en hun ouders en de cliënten van Dichterbij. Er is nu ook dagbesteding van Dichterbij. En wat veel voldoening geeft is dat er bij de toekomstige uitbreiding van de Heikant een plaats is ingeruimd voor ons. Het geeft aan dat de kinderboerderij een functie heeft. Dat is toch een compliment.”
Voor de nabije toekomst heeft de voorzitter een grote wens. “Het werk bij de kinderboerderij wordt nu gedaan door 25 vrijwilligers. Veel van deze mensen hebben meerdere taken. Het zou mooi zijn als het werk wat meer verdeeld kan worden. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.”
(Zie het kader op deze pagina)

Jos Gröniger
Meer berichten