DAR kampt met personele problemen en haalt afval mogelijk op andere momenten op.
DAR kampt met personele problemen en haalt afval mogelijk op andere momenten op.

Afvalinzameling Dar gebeurt mogelijk op ander moment

  •   keer gelezen

REGIO | Met de zomer voor de deur staat afvalinzamelaar en -verwerker Dar voor een flinke opgave. De organisatie slaagt er tot dusver in het afval overal tijdig op te halen, maar durft niet te garanderen dat dit zo blijft in de komende periode.

Het kan de eerstvolgende maanden voorkomen dat Dar op een andere dag gaat inzamelen of dat er niet ingezameld wordt. Dar doet er alles aan om dit te voorkomen.
Als die situatie zich voordoet maakt Dar dit een week van te voren bekend. Dar informeert hierover via de afvalkalender, website en social media.  De afvalkalender in de app houdt Dar zo up-to-date mogelijk. Ook ligt er een calamiteitenplan klaar in het geval de uitval zo groot wordt dat niet alle dienstverlening kan doorgaan. Zo verwacht Dar de overlast tot een minimum te kunnen beperken.

Krapte op arbeidsmarkt
Landelijk en ook regionaal neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe. Dar wordt hier helaas ook mee geconfronteerd. Toch brengt dit ook nieuwe kansen met zich mee. Nieuwe technologische ontwikkelingen en een intensievere samenwerking met opleidingen worden nog belangrijker. Benieuwd hoe Dar geholpen kan worden? Kijk op www.dar.nl voor de openstaande vacatures.

Jos Gröniger
Meer berichten