Foto: SK-Media

Boeren roepen op om vrijdag het werk een kwartier neer te leggen uit solidariteit

  •   keer gelezen

REGIO | De boerenactiegroep Agractie roept iedereen in Nederland op om aanstaande vrijdag 15 juli om 15:00 uur al het werk een kwartier lang stil te leggen en zo ‘solidariteit met de boer’ te tonen. Met deze actie hoopt de boerenorganisatie te laten zien dat agrariërs en burgers elkaar steunen. Agractie: “Samen maken ze een onmiskenbaar gebaar naar politiek Den Haag dat het voorgenomen beleid heilloos is.” Hiermee doelt de organisatie op de omstreden stikstofplannen van het kabinet. 

De actievoerders hopen dat zo veel mogelijk Nederlanders hun steun willen betuigen aan de boer. Ze noemen verscheidene opties waarop men vrijdag kan laten zien achter de agrariër te staan. Van het werk laten liggen, de auto stilzetten en luid claxonneren tot een boerenzakdoek aan de auto hangen of de Nederlandse vlag ondersteboven uithangen. Op de onlangs opgerichte website knoopinjezakdoek.nl laat Agractie nog veel meer opties van steunbetuiging zien. 

“Nederland staat in brand,” zegt Bart Kemp, voorzitter van de boerenprotestorganisatie. “Dit kabinet wil een groot deel van de boeren het land uitjagen, met alle gevolgen van dien. (…) Met het verdwijnen van de boeren verdwijnt de samenhang op het platteland en worden honderdduizenden gezinnen geraakt. Daarom zetten we vrijdag 15 juli om 15:00 uur het land 15 minuten stil. 15 minuten standstil uit solidariteit.”

Meer berichten