Foto: Ellis van Eijden

Land van Cuijk en Noord-Limburg stimuleren toerisme rond de Maas

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Visit Land van Cuijk en Visit Noord-Limburg gaan samen campagne voeren om meer toeristen en dagrecreanten te interesseren om naar deze regio’s te komen. De ligging aan de Maas speelt in deze campagne de hoofdrol.

Initiatiefnemers Erik Jansen (Visit Land van Cuijk) en Raimonda Teisman (Visit Noord-Limburg) vertellen: “Worden het Land van Cuijk en Noord-Limburg ieder afzonderlijk door de Maas begrensd, voor ons samen is de Maas een prachtige, blauwe ader die dwars door onze gebieden loopt en die ons op een natuurlijke wijze met elkaar verbindt.” De campagne ‘Maas in het Midden’ voert de slogan ‘Bekijk het eens van de andere kant!’. “Wij willen met deze campagne laten zien hoe leuk het kan zijn om de Maas over te steken en met eigen ogen te gaan bekijken hoe interessant het aan de andere kant van die Maas is.” In de komende maanden gaan Visit Land van Cuijk en Visit Noord-Limburg, via sociale media (zoals het Instagramaccount Maas in het Midden) en andere kanalen, toeristen en recreanten attenderen op de aantrekkelijkheid van de gezamenlijke Maasregio’s. Mocht deze eerste samenwerking succesvol verlopen, dan wordt de campagne ‘Maas in het Midden’ in de komende jaren verder uitgebouwd met bijvoorbeeld Maasoverschrijdende evenementen en met activiteiten van ondernemers in de beide regio’s.

Trekpleisters
Jansen en Teisman vertellen wat het gebied allemaal te bieden heeft: “Aan beide zijden van de Maas liggen unieke natuurgebieden, met het Nationaal Park De Maasduinen en het UNESCO-gebied De Maasheggen als de meest aansprekende voorbeelden. Bovendien zijn in het landschap de sporen van vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis bewaard gebleven. Zoals de (Slag om de) Mookerhei, het Romeinse verleden, Middeleeuwse kloosters en kerken en de Tweede Wereldoorlog. Verder zijn in de loop van de jaren vertakkingen van de Maas ontstaan die bij met name watersporters populair zijn. Het Leukermeer, De Mookerplas en de Kraaijenbergse Plassen zijn daar bekende voorbeelden van.”

Fiets- en wandelroutes
De twee toeristische marketingorganisaties hebben samen ook nieuwe fiets- en wandelroutes gemaakt, die als belangrijkste overeenkomst hebben dat ze in alle gevallen aan twee zijden van de Maas lopen én dat op minimaal twee plekken die Maas kan worden overgestoken. Dat laatste kan via een van de veerponten, maar ook via de nieuwe fietsbrug Cuijk-Mook of een van de bestaande Maasbruggen. Meer informatie over ‘Maas in het Midden’ en de fiets- en wandelroutes is te vinden op www.maasinhetmidden.nl.

Meer berichten