Geen tweede editie van D'n Aftrap op de elfde van de elfde in Gennep.
Geen tweede editie van D'n Aftrap op de elfde van de elfde in Gennep. (Foto: Eigen foto)

Streep door seizoenopeningen carnaval in Noord-Limburg

  •   keer gelezen   Carnaval

NOORD-LIMBURG | De seizoenopeningen waar carnavalisten uit de regio zoal verlangend naar uitkeken zijn vandaag afgelast. Op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord vinden er op en rond de elfde van de elfde geen activiteiten plaats. Dat betekent dat er geen tweede editie van D’n Aftrap in Gennep komt. Ook de première van Gaon! in Ven-Zelderheide en de Magische Onthulling in Middelaar gaan van de agenda. Het toenemende aantal  Coronabesmettingen is de reden voor het afzeggen van de activiteiten.

In de regio haalde menig carnavalist zijn ‘pékske’ al uit de mottenballen. Afspraken voor het eerste carnavalsuitje sinds anderhalf jaar waren al gemaakt. Het blijft allemaal bij de voorpret, de activiteiten zijn voorlopig opgeschort. 

In een gezamenlijk communiqué melden de Gennepse carnavalsverenigingen op www.bombakkes.nl: ‘Helaas heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Limburg-Noord moeten besluiten om alle carnavalsactiviteiten voor de komende twee weken te verbieden. Concreet betekent dit dat D’n Aftrap in Gennep op de 11e van de 11e en GAON in Ven-Zelderheide op 13 november niet door gaan. Uiteraard zijn wij, net als jullie hierover erg teleurgesteld. We hebben echter begrip voor deze beslissing. Wij hopen dat dit besluit een bijdrage levert aan het doorgaan van de rest van het carnavalsseizoen. Zodat we in januari het seizoen alsnog kunnen Aftrappen om vervolgens in februari er weer vol voor kunnen Gaon’.

Middelaar
In Middelaar worden ook activiteiten geschrapt. Het bestuur van CV De Krölstarte schrijft:  ’Ook ook het Onthullingsfeest van De Krölstarte in Middelaar op zondag 14 november tot nader order moet worden uitgesteld. Dat trieste bericht kregen wij op 4 november van Burgemeester Willem Gradisen. Het is een bittere pil voor alle betrokkenen maar de gezondheidsrisico’s zijn gewoonweg te groot en we kunnen niet net doen alsof er niets aan de hand is. We geven de hoop niet op en hopen in 2022 toch gewoon carnaval kunnen vieren. Voor nu, wees voorzichtig en blijf gezond.’

Jos Gröniger
Meer berichten