<p>Het veelbesproken gebouw wordt een gemeentelijk monument.</p>

Het veelbesproken gebouw wordt een gemeentelijk monument.

(Foto: Jos Gröniger)

Monumentale status en toekomst voor ‘brandweerkazerne’

  •   keer gelezen   Centrum

GENNEP | Het veelbesproken gebouw op het complex van de Gennepermolen krijgt toch de status waarvoor Stichting Monarch, het Cuypersgenootschap en tegenstanders van woningbouw aan de Genneperhuisweg zo geijverd hebben. Het gebouw dat het laatst dienst deed als kantine van de brandweer wordt aangemerkt als gemeentelijk monument. Ook wordt het gebouw losgekoppeld van het plan Gennepermolen dat door de Meyer Bergman Groep ontwikkeld wordt.

Aan het in verval geraakte gebouw wordt door Monarch en het Cuypersgenootschap monumentale status toegedicht. Het gebouw dat gebruikt werd als kantoorruimte van timmerfabriek De Gennepermolen kwam in eerdere plannen voor. De Meyer Bergman Groep wilde het pand slopen of in dezelfde stijl te herbouwen. Dit omdat de bouwkundige staat te slecht is. Herbouwen zou rendabeler zijn dan restaureren. Voor de sloop werd door een initiatief van tegenstanders van het (totale) plan een stokje gestoken. En met succes, want het gebouw blijft nu behouden, en wordt aangemerkt als gemeentelijk monument.
Deze week meldde wethouder Rob Peperzak het gebouw definitief een gemeentelijk monument wordt. Een ander heuglijk nieuws was dat een Gennepse projectontwikkelaar bereid is het gebouw op te knappen en er een horecabestemming voor te zoeken.

De Meyer Bergman gaat verder met het ontwikkelen van de woningbouwplannen op het terrein van de Gennepermolen. Het splitsen van het totaalplan heeft volgens wethouder Peperzak geen gevolgen voor de toekomstige woningbouw.

Jos Gröniger
Meer berichten