<p>Een impressie van een mogelijke bestemming van het gemeentelijk monument bij de Gennepermolen.&nbsp;</p>

Een impressie van een mogelijke bestemming van het gemeentelijk monument bij de Gennepermolen. 

(Foto: Stichting Monarch)

Monarch komt met voorstel voor pand Gennepermolen

  •   keer gelezen   Centrum

GENNEP | Een bierbrouwerij in het veelbesproken monumentale gebouw op het terrein van de Gennepermolen? Als het aan Stichting Monarch ligt krijgen de plannen van een Gennepse ondernemer snel vorm. Sinds enige dagen circuleren in Gennep de plannen voor de renovatie van het in verval geraakte gebouw, dat door de monumentale status gered werd van de slopershamer.

Leden van Stichting Monarch zagen afgelopen week de eerste plannen die de Gennepenaar, ondernemer op een bedrijventerrein in Heijen, liet ontwikkelen. Volgens Jan Wessels, van Monarch, zou de initiatiefnemer zich al enige jaren geleden aangediend hebben. De ondernemer zou het pand in de stijl laten, en het een industriële uitstraling laten behouden. Het plan sluit aan bij de van tafel gehaalde ideeën voor de keramiek experience van jaren geleden. Het plan omvat horecabedrijvigheid in de vorm van een brouwerij en twee appartementen.
Met het aankondigen van de plannen zet Monarch een vervolgstap nadat het het eerder bereikte dat het pand een gemeentelijk monument werd. Aan de uitvoering van het nieuwe plan hangt een onbekend prijskaartje. Bekend is dat er ruim een kwart miljoen euro uitgetrokken moet worden om de fundamenten te verbeteren.

Jos Gröniger
Meer berichten