<p>Winkelpassage Clarenshof tussen Zandstraat en De Poel ondergaat een facelift. In fasen komen er appartementen.</p>

Winkelpassage Clarenshof tussen Zandstraat en De Poel ondergaat een facelift. In fasen komen er appartementen.

(Foto: Jos Gröniger)

Facelift en woonimpuls voor winkelpassage Clarenshof

  •   keer gelezen   Centrum

GENNEP | Ten einde het Gennepse winkelhart levendig te houden en de winkelleegstand een halt toe te roepen, onderzoeken de gemeente Gennep en de nieuwe eigenaar de mogelijkheden het winkelcentrum Clarenshof in de Niersstad te onderwerpen aan een herontwikkeling. 

Momenteel wordt gewerkt aan een intentieovereenkomst. Dat moet uiteindelijk leiden tot een nieuwe stedebouwkundige invulling van het gebied. Volgens de plannen worden diverse commerciële ruimten aan de Zandstraat 7 tot en met 17 in Fase Nul opgeknapt en worden op de bovenverdiepingen woonruimten gerealiseerd. In Fase Een verrijzen links van de doorgang tussen Zandstraat en De Poel appartementen. In de tekeningen wordt de betreffende doorgang als woonstraat omschreven.
De leegstaande winkelruimten aan de zijde van De Poel zouden grotendeels gesloopt worden ten faveure van nieuwbouwappartementen. Het aantal vierkantemeters winkeloppervlak wordt er door teruggedrongen.
Eigenaar en projectontwikkelaar Logter Holding uit Gennep onderzoekt met de gemeente ook de mogelijkheden de bestaande parkeerplaats (die eigendom is van gemeente Gennep) De Poel te bestemmen voor woningbouw. Ook hiervoor geldt dat een haalbaarheidsstudie verricht moet worden.

Jos Gröniger
Meer berichten