Ondertekening overeenkomst op 14 januari 2022. Wethouder Geertjan Wienhoven en Hans ten Hoonte van Stichting Molecul.
Ondertekening overeenkomst op 14 januari 2022. Wethouder Geertjan Wienhoven en Hans ten Hoonte van Stichting Molecul. Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Mook gaat straks natuurlijk spelen en bewegen

Centrum 211 keer gelezen

MOOK | Dankzij het burgerinitiatief ‘Natuurlijk spelen en Bewegen Mook’ komen er in de komende twee jaar drie  nieuwe Mookse speeltuinen bij aan de Cuijksesteeg, de Mortel en de Prins Bernardstraat. De gemeente Mook en Middelaar tekende hiervoor vorige week vrijdag een overeenkomst met de Stichting Molecul. De speeltuinen zijn bedoeld voor alle kinderen.

Vanuit het burgerinitiatief ontstond eind 2020 een werkgroep, die de ideeën voor de speeltuinen verder heeft vormgegeven. Inclusief financiën en het betrekken van de buurt. Initiatiefnemer Eefje van den Heuvel: “We hebben handtekeningen bij omwonenden opgehaald en open dagen georganiseerd waar bewoners hun wensen konden aangeven. Ook hebben we op de Adalbertbasisschool naar de mening van de kinderen gevraagd. We kunnen rekenen op veel steun, ook financieel. Het draagvlak voor ‘Spelen in Mook’ is enorm! We hebben  subsidies binnengesleept en staan klaar om geweldige speeltoestellen neer te zetten.”

Afspraken
Voor de Cuijksesteeg is voor vijf jaar een overeenkomst getekend. Dit in verband met de mogelijke (bouw)ontwikkelingen, waarin de speeltuin eventueel een plek kan krijgen. De overeenkomst voor de Mortel en de Prins Bernardstraat is voor onbepaalde tijd. De gemeente is eigenaar van de gronden en de speeltoestellen. De stichting zorgt voor de aanleg van de speeltuin en onderhoudt in eerste instantie de speeltoestellen.

Onderhoud
Na vijf jaar neemt de gemeente de speeltoestellen op in het gemeentelijk onderhoudsplan. Onderdeel van de overeenkomst is ook dat de stichting twee keer per jaar een buurtdag organiseert voor het opruimen van de speeltuin, het beheer van de beplanting en de hagen en het seizoensklaarmaken van de speeltuin. De gemeente zorgt voor jaarlijkse inspectie van de speeltoestellen, het schoonhouden en het maaiwerk.
Wethouder Wienhoven: “Er komt veel meer kijken bij het realiseren van een speeltuin, dan je misschien in eerste instantie zou denken. Wie is verantwoordelijk als iemand iets overkomt, hoe regelen we de verkeersveiligheid rondom de speeltuin? Om resultaten te boeken moet je veel geduld hebben en tijd vrijmaken, want er moet veel geregeld worden. Dat geldt voor zowel de initiatiefnemers als de gemeente. We hebben het initiatief warm onthaald en - met de krappe bezetting en keuzes die we hierdoor moeten maken - steeds weer creatieve oplossingen bedacht om concrete stappen te zetten. Ook financieel. Het resultaat mag er zijn. Een mooi voorbeeld van hoe we het in onze gemeente samen doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant