<p>Vanaf links Twan Haasen, Tonny Boomgaars, Jeu Peeters (&#39;de Ploeg&#39;), Marc Nabuurs en Rob Peperzak bij het naambord.&nbsp;</p>

Vanaf links Twan Haasen, Tonny Boomgaars, Jeu Peeters ('de Ploeg'), Marc Nabuurs en Rob Peperzak bij het naambord. 

(Foto: Persbureau SK-Media)

Vens park heet nu Ploegs veldje an de graaf

  •   keer gelezen   Centrum

VEN-ZELDERHEIDE |  In het dorp zong de naam al even rond, maar het parkje in Ven-Zelderheide waarover al geruime tijd gesproken wordt heeft sinds maandag officieel een naam. In het bijzijn van ex-wethouder Rob Peperzak en zijn kersverse opvolger Peter Stevens werd het naambord onthuld. Het park in aanleg op de hoek van de Kleefseweg en Vensestraat, in de voortuin van de Vense multifunctionele accommodatie heet voortaan Ploegs veldje an de graaf.

De naam van het parkachtige dorpshart dat geheel door de Vense bevolking wordt aangelegd ontleent het aan het verleden. De actieve voetballende jeugd weet het uit de overlevering, senioren onder de inwoners van ‘t Ven herinneren zich nog dat het perceel van boer Peeters vroeger dienst deed als voetbalveld. Voetbalvereniging Vense Boys speelde er de thuiswedstrijden en vierde de derde helft in café De Ploeg. Het voorhuis van boerderij De Ploeg (hoek Kleefseweg-Vensestraat) van de familie Peeters was destijds café.
Het café is sinds decennia gesloten, en Vense Boys speelt tegenwoordig achter gemeenschapshuis De Uitkomst. Het perceel is eigendom van de gemeente Gennep, die de werkgroep Groen en Recreatie uit Ven-Zelderheide de gelegenheid geeft er een ontmoetingsplaats te ontwikkelen. In het voorjaar van 2021 werden fruitboompjes en -struiken geplant. Dit jaar werden wandelpaden aangelegd en plaatsten Vense ondernemers bruggetjes over de Spiekerbeek (’de graaf’). Het ‘pleintje’ in het geheel kan worden overdekt met een stretchtent van Vense makelij.

Jos Gröniger
Meer berichten