Op het plein bij de Huuskamer werden diverse activiteiten gehouden.
Op het plein bij de Huuskamer werden diverse activiteiten gehouden.

Feest in Huuskamer ‘t Ven; van Gennepe primeur tot tweede lustrum

  •   keer gelezen   Centrum

VEN-ZELDERHEIDE | Met de opening van de huiskamer aan de Anthoniusstraat had Ven-Zelderheide in 2012 een primeur in de gemeente Gennep. ‘t Ven was de eerste kern waar wooncorporatie Destion een huiskamer realiseerde. In mei werd in het grensdorp het tweede lustrum gevierd. Dat gebeurde uiteraard in en rond de tot Huuskamer omgedoopte ontmoetingsplek voor iedereen die gezelschap zoekt.

De festiviteiten vonden zoals gepland plaats op het pleintje voor de Huuskamer. De omstandigheden waren voortreffelijk, want het plein baadde in een stralende zon. Er waren verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook werd het nieuwe opgeknapte terras werd muzikaal in gebruik genomen door enthousiaste bezoekers. Enkele dorpelingen hadden koek en cake gebakken voor bij de koffie en onze kookgroep had heerlijke hapjes gemaakt en serveerde deze uit. 

Vrijwilligers
De Huuskamer is mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Inmiddels zijn er 40 mensen op vrijwillige basis actief.  Onder hen zijn dertien mensen van het eerste uur. Zij waren al in touw bij de opening in 2012. Alle vrijwilligers werden die dag in het zonnetje gezet met een mooie roos en een toespraak van voorzitter Ine Heldens. Zij is de voorzitter van stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Ven-Zelderheide (BLOV). Deze stichting stond met eigenaar Destion aan de wieg van de Huuskamer.

Bij de Huuskamer konden de bezoekers op de feestdag een vrijwillige bijdrage doneren voor het goede doel. De opbrengst van deze collecte werd door de Stichting Blov verdubbeld en zo kon er 150 euro geschonken worden aan de crowdfunding van oud-dorpsgenoot Rob Vloet, die lijdt aan een zware vorm van MS. De operatie  Het bestuur van Stichting BLOV hoopt  dat het beoogde bedrag opgehaald wordt en dat hij een succesvol herstellingstraject kan ondergaan.

Stichting BLOV kijkt terug op een geslaagd jubileumfeest.

Jos Gröniger
Meer berichten