<p>Het open huis bij dagbesteding De Picardie werd zondag goed bezocht. (Tekst en foto: Jos Gr&ouml;niger)</p>

Het open huis bij dagbesteding De Picardie werd zondag goed bezocht. (Tekst en foto: Jos Gröniger)

(Foto: Jos Gröniger)

Druk open huis bij dagbesteding De Picardie

  •   keer gelezen   Gezondheid

GENNEP | Het lange wachten is beloond. Hoewel al even in gebruik, mochten zondag de deuren van dagbesteding De Picardie open voor het grote publiek. Tientallen belangstellenden, buurtbewoners, kennissen en familieleden van deelnemers namen zondagmiddag een kijkje in het fraai vernieuwde gebouw, dat voor veel Gennepenaren nog bekend is als consultatiebureau van het Groene Kruis 

Zorgorganisatie Proteion verleent er van maandag tot en met vrijdag dagbesteding voor mensen die een indicatie voor een of meer dagdelen hebben. Op de begane grond van het gebouw is een grote ‘huiskamer’ met keuken en rustruimte. “We kunnen hier qua ruimte wel twintig mensen per dagdeel plaatsen voor de dagbesteding”, zegt manager Luc Schroembges. Verder is de tuin rond het pand onlangs opnieuw aangelegd. Je kunt nu rondom lopen en er is uitzicht op de scholen van KEC Ganapja. “We hopen dat er zo interactie ontstaat tussen de deelnemers en de kinderen van de scholen”, zegt de manager.
De dagbesteding wordt geleid door een professional die geassisteerd wordt door vrijwilligers. De deelnemers verblijven er van 10.00 tot 16.00 uur. “We handwerken en schilderen, gymmen, spelen spelletjes, we eten gezamenlijk en bij goed weer gaan we Gennep in”, zegt José Gerrits, “En maandelijks plannen we een uitje met de bus van Vrienden van Norbertus.
Zondag stonden de deuren van De Picardie open, en dat trok veel belangstelling. “We kijken terug op een geslaagde dag”, vertelde José Gerrits zondagavond, tevreden.
Info: proteion.nl/depicardie.

Jos Gröniger
Meer berichten