De bibliotheek in Gennep heeft vacatures voor vrijwilligers.
De bibliotheek in Gennep heeft vacatures voor vrijwilligers. (Foto: Eigen foto)

Bibilotheek Gennep zoekt vrijwilligers

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | BiblioPlus is voor de bieb in Gennep op zoek naar vrijwilligers. Nu zijn de bibliotheken nog voor publiek gesloten maar na de heropening kunnen vrijwilligers weer een belangrijke bijdrage leveren. 

BiblioPlus zoekt mensen die het leuk vinden om met mensen in gesprek te zijn en graag met hun neus in de boeken zitten. Voor mensen die in dat profiel passen is een rol weggelegd in Gennep. De vrijwilliger is een van dé gezichten van de vestiging en helpt bezoekers met het vinden van boeken, materialen en andere informatie. Ook zorgt hij/zij ervoor dat de bibliotheek er aantrekkelijk en opgeruimd uitziet en dat de materialen en boeken goed vindbaar zijn. 

De deuren van de bibliotheken in de regio zijn gesloten, maar leden kunnen bij de Afhaalbieb terecht, om hun gereserveerde boeken op te halen. “We hebben op deze manier al heel veel klanten blij gemaakt, maar we kijken ook ontzettend uit naar het moment dat we weer enthousiaste leden fysiek in onze vestiging mogen ontvangen!”, aldus Medy Postma, klantadviseur in bibliotheek Gennep. 

BiblioPlus biedt vrijwilligers een zinvolle functie in een plezierige en inspirerende werkomgeving. Zij worden begeleid door een professionele medewerker. De vrijwilligers ontvangen een gratis lidmaatschap, waarmee zij naast fysieke boeken ook e-books kunnen lenen, gratis online cursussen en workshops kunt volgen en korting krijgen op activiteiten van de Bibliotheek.
De invulling van uren gebeurt in overleg. BiblioPlus gaat er vanuit dat een vrijwilliger tenminste een dagdeel per week beschikbaar zijn.

Meer informatie in de bibliotheek in Gennep. Telefoon 0485 – 583 500. Zie ook www.biblioplus.nl/vrijwilligers

Jos Gröniger
Meer berichten