In Mook en Middelaar werden drie lintjes uitgereikt.
In Mook en Middelaar werden drie lintjes uitgereikt. (Foto: Eigen foto)

Koninklijke onderscheidingen in Mook en Middelaar

  •   keer gelezen   Human Interest

MOOK EN MIDDELAAR | In Mook en Middelaar informeerde burgemeester Willem Gradisen drie voorgedragen inwoners via een online meeting over hun benoeming tot Lid en Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Aansluitend reikte hij uit naam van de Koning de lintjes uit aan Thei Wijnen (Molenhoek), Sjaak Hendriks (Middelaar) en Lee Tonnaer (Mook).

Thei Wijnen
Thei Wijnen is vrijwilliger bij sportvereniging Eendracht ’30 uit Mook. De Molenhoeker legt het accent op het vrijwilligerswerk en niet op zijn eigen sportieve ambities. Het bekleedde funcitties in jeugd- en hoofdbestuur en werd in 2003 benoemd tot erelid. Nog altijd is hij actief voor bijhouden van website en het verzorgen van het clubblad. Ook is hij lid van de onderhoudsploeg op sportpark De Maasvallei.
In zijn woonplaats Molenhoek werd hij prins van cv De Meulenwiekers. Voor de carnavalsclub verzorgt hij zittingsavonden en andere carnavalsactiviteiten. Voor zijn bewezen diensten ontving hij onder andere de Orde van Kremlin en de Klap van de Meulenwiek.
Ook voor stichting Culturele Activiteiten Molenhoek is Thei Wijnen op diverse fronten in de weer.

Sjaak Hendriks
De Middelaarse Sjaak Hendriks is ook in het Cuijkse land actief. De voormalig schooldirecteur verdiende zijn sporen bij toneelvereniging De Ghesellen van Sint Maerten. Meer dan veertig stukken speelde deze creatieve verenigingsspil en ongeveer de helft daarvan vertolkte hij de hoofdrol.
In Middelaar was hij jaren intensief betrokken bij bouwplannen, hoogwater, de dorpsraad. In die laatste functie was hij betrokken bij de realisatie van dorpsontwikkelingsplannen. Als voorzitter van de dorpsraad was hij lid van de werkgroep Lob van Gennep.

Ridder Lee Tonnaer
Mookenaar Lee Tonnaer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is breed maatschappelijk actief. Hij was directeur van de Arbo en Milieudienst en het Radboud Universitair Medisch Centrum. Als lid van de Raad van Toezicht/Bestuur van verpleegtehuis stichting Sint Norbertus in Gennep maakte hij zich sterk voor uitbreiding van het instituut. Dat leidde uiteindelijk ook tot de samensmelting van zorginstellingen en het Maasziekenhuis tot Pantein.
Tonnaer was ook parochieel werkzaam in Mook maar ook in de hele Top van Limburg.
Ridder Lee Tonnaer is een socialist in hart en nieren. Hij is al diverse raadsperiodes fractievoorzitter van PvdA in Mook en Middelaar. Daarnaast was hij voorzitter van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Limburg. Ook draagt hij als zwerfafvalpakker bij een schone woonomgeving in de kom van Mook.
Als (interim) voorzitter dracht hij Stichting Jacques van Maurik een warm hart toe.

Door vrijwel iedereen waarmee hij heeft gewerkt wordt Lee Tonnaer omschreven als iemand die oog en oor heeft voor de mensen om zich heen, een man die woord houdt, gevoel voor humor heeft en altijd voor eenieder klaarstaat.

Jos Gröniger
Meer berichten