Blijdschap om het eerste ei maakt plaats voor verdriet omdat de vier kuikens zijn overleden.
Blijdschap om het eerste ei maakt plaats voor verdriet omdat de vier kuikens zijn overleden. (Foto: Beleefdelente.nl)

Jong ooievaarsleed op stadhuis Gennep

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | Triest nieuws over de kuikens op het ooievaarsnest op het stadhuis in Gennep. De vier jongen blijken te zijn overleden. Wethouder Rob Peperzak deelde het treurige nieuws woensdagochtend in het wekelijkse onderhoud met de pers. De slechte weercondities en het gebrek aan eiwitrijk voedsel zijn de oorzaken.

Dinsdag werd via website Beleefdelente.nl al bekend dat er twee van de vier jongen overleden waren. “Vandaag hoorden we dat de andere twee diertjes het ook niet gered hebben”, vertelde wethouder Peperzak.
Op het nest waakten twee ooievaarsparen over de jongen. Door het slechte weer van de laatste weken keerden de ouders vaak met een doorweekt verenpak terug op het nest. Dat leverde niet de nodige nestwarmte op, maar zorgde juist voor onderkoeling. Dat werd de jonge ooievaars fataal. Volgens de berichten op Beleefdelente.nl is er momenteel ook gebrek aan eiwitrijk voedsel.

Ondanks het treurige nieuws blijft de gemeente Gennep niet verstoken van jonge ooievaars. In Ottersum zijn op het nest bij café ’t Swaantje kuikens uit het nest gekropen. Ook in Ven-Zelderheide is nog volop leven op het ooievaarsnest.

Jos Gröniger
Meer berichten