Het Looifeest is afgelast.
Het Looifeest is afgelast. (Foto: Facebook Looifeest)

Opnieuw streep door Looifeest

  •   keer gelezen   Human Interest

OTTERSUM | De organisatie van het Looifeest ziet vanwege de coronamaatregelen geen mogelijkheid om het Looifeest op 4 september verantwoord door te laten gaan. Ook afgelopen jaar ging wegens Corona een streep door het feest dat door een vriendengroep jaarlijks georganiseerd wordt.

Het testen voor toegang, overige beperkende maatregelen en de handhaving, die door de gemeente worden voorgeschreven, zijn voor de organisatie geen optie. De unieke, losse en gemoedelijke sfeer, die al jaren juist zo kenmerkend is voor het Looifeest, kan volgens de organisatie onmogelijk corona proof gecreëerd worden.

Ondanks de voorbereidingen en programmering met aansprekende live bands, is dit muziekevenement ook in 2021 afgelast.  ’Wij hopen en gaan ervan uit dat de situatie over een jaar weer meer richting ‘het oude normaal’ zal zijn en het Looifeest in 2022 weer op de vertrouwde wijze georganiseerd kan worden’, schrijft de organisatie in een persbericht.

Het Looifeest was in de jaren ‘70 van de vorige eeuw een jaarlijks gratis feest dat in het bosgebied aan de Looiseweg op de grens van Ottersum en Gennep gehouden werd. Bezoekers betaalden geen entree of consumptieprijs maar werden gevraagd een vrijwillige donatie te doen. Kort na de eeuwwisseling werd het Looifeest op een andere plek aan de Looiseweg nieuw leven ingeblazen. 

Jos Gröniger
Meer berichten