<p>Mieke Dekkers-Van der Valk overhandigt de sleutels aan vrijwilliger Piet ten Haaf.</p>

Mieke Dekkers-Van der Valk overhandigt de sleutels aan vrijwilliger Piet ten Haaf.

(Foto: Jos Gröniger)

Rolstoelbus Vrienden van Norbertus mag eindelijk de weg op

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | Het lange wachten is beloond. Eindelijk kunnen bewoners van zorgcentra Norbertushof en Libermannhof in Gennep weer tochtjes maken met de rolstoelbus van Stichting Vrienden van Norbertus. Na de langste pauze in de 24-jarige historie kan de verlengde taxibus weer de weg op.

Op de binnenplaats van Norbertushof waren de vrijwilligers van Stichting Vrienden van Norbertus, sponsors en bestuursleden aanwezig bij ‘onthulling’. Deze werd verricht door burgemeester Hans Teunissen en stichtingsvoorzitter Mieke Dekkers – Van der Valk.

Het onthullen van de rolstoelbus (de derde in de geschiedenis van Vrienden van Norbertus) voelde als het uitpakken van het cadeautje dat je al een jaar in huis hebt. De bus werd op 23 september 2020 afgeleverd in Gennep. Nadat de aanpassingen gedaan waren, hield het Coronavirus de bus maanden van de weg. Begin september werd het eerste ritje met de nieuwe bus gemaakt.

De rolstoelbus wordt ingezet tijdens uitjes van bewoners van Norbertushof en Libermannhof. Tijdens een bezoek aan de schouwburg in Oss viel in 2019 de toenmalige bus ten prooi aan een door vandalisme ontstaan vuur. De bus werd total loss verklaard, en het stichtingsbestuur stond voor de loodzware taak een opvolger te vinden.
Met hulp van sponsors kwam die er in 2020. De geldschieters betaalden de fraaie bus die 92.000 euro kostte. Het duurde nog een jaar voordat het voertuig weer mocht rijden.
Burgemeester Hans Teunissen sprak van een juiste timing. “De bus mag op het perfecte moment de weg op”. Hij doelde daarmee op de versoepeling van de Coronaregels op zaterdag 25 september. “De Vrienden van Norbertus en de rolstoelbus zijn goud waard voor de Gennepse samenleving. Rijd er voorzichtig mee!”

Jos Gröniger
Meer berichten