<p>Tandarts Jan Mooren werd maandag verrast met een bloemetje.</p>

Tandarts Jan Mooren werd maandag verrast met een bloemetje.

(Foto: Jos Gröniger)

Vertrekkende tandarts Jan Mooren krijgt buurtbloemetje

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | De tandartspraktijk van geboren en getogen tandarts Jan Mooren verdwijnt deze week uit het vertrouwde beeld van de Zandstraat. Na dertig jaar en bijna zeven maanden sluit de tandarts zijn solopraktijk. De 61-jarige tandarts sluit aan bij Mondzorg4All aan de Willem Boyeweg in Gennep.

Dat was voor de naaste buren een goede reden de tandarts te bedanken voor een jarenlange onderlinge band. Maandagmiddag klopten zij onder het mom van een spoedbehandeling met een fraaie bos bloemen aan bij de praktijk. De spontane actie verraste de tandarts zichtbaar.
Jan Mooren begon zijn praktijk op 2 april 1991 in het pand waar zijn ouders eerder een winkel in elektronische apparatuur hadden. “We hadden twee winkels. Een gereedschappen en ijzerwarenwinkel in de Niersstraat en hier in de Zandstraat”, zegt de tandarts, die met weemoed terugkijkt op de jongste dertig jaren. “We hebben ziel en zaligheid in deze praktijk gestoken”, zegt Jan Mooren, “Dertig jaar! De tijd is voorbijgevlogen.”
Donderdag sluit de tandarts de deur van de praktijk aan de Zandstraat. Vanaf 1 oktober sluiten Jan Mooren en zijn team aan bij Mondzorg4All in Gennep-zuid waar hij zijn patiënten graag helpt. “Vanaf maandag, want ik neem de eerste dag vrij”, besluit hij.

Jos Gröniger
Meer berichten